Rookvrije medewerkers: win-win voor jou en hen

Naar schatting rookt 1 op de 5 werknemers per organisatie. Vanaf 2022 kunnen rokers geen gebruik meer maken van rookruimtes op de werkplek, omdat deze gesloten moeten worden. Dit is dus hét moment voor jou als werkgever om je medewerkers te begeleiden naar een rookvrij leven en een positieve gezondheid. Als arbodienst begeleiden wij jou graag in dit proces. 

Stoppen Met Roken programma

Wij bieden samen met Medipro een speciaal Stoppen Met Roken programma voor bedrijven en instellingen. Hierbij ligt de focus op het volledig rookvrij maken van de hele organisatie. We helpen jouw organisatie naar een vitaal en gezond werkklimaat.

Kosten van rokende werknemers

Misschien heb je er nog nooit bij stilgestaan, maar werknemers die roken kosten je enorm veel geld. Een werknemer met vier rookpauzes van tien minuten per dag verliest hierdoor ongeveer 150 uur per jaar. Een rokende werknemer heeft gemiddeld 2,8 meer ziektedagen per jaar dan een niet-rokende werknemer. Rokende werknemers hebben bovendien vaker last van concentratieproblemen en zijn daardoor minder productief dan niet-rokende werknemers. Daarnaast zijn rokers minder energiek en vitaal en hebben zij een slechtere conditie. Ook dit is van invloed op hun productiviteit.

Sinds 2020 wordt stoppen-met-rokenzorg vergoed zonder eigen risico. Dit geldt ook voor hulpmiddelen zoals nicotinevervangers die in een stoppen-met-rokentraject worden gebruikt. Als je kiest voor een stoppen-met-rokenprogramma van Medipro, betekent dit dat de individuele begeleiding van werknemers in de meeste gevallen volledig vergoed zal worden door hun zorgverzekeraar. Voor jouw bedrijf brengt dit dus geen extra kosten met zich mee.

Stappenplan tot een rookvrij beleid

Uiteraard heb je dit alles niet van de één op de andere dag geregeld. De eerste stap is het creëren van draagvlak. Het management en de directie moeten het belang van een rookvrije organisatie kennen en willen uitdragen. Werknemers staan niet altijd te springen om nieuwe procedures en regels. We stellen daarom een helder en motiverend communicatieplan op. We stellen een volledig programma op waarmee jouw werknemers worden aangezet tot aanpassing. Voor elke organisatie hebben we begeleiding en training op maat; we kunnen werknemers zowel individueel als in een groep begeleiden naar een positieve gezondheid.

 

Meld je hier aan voor meer informatie

Waarom BrinQer voor Stoppen Met Roken?

  • Meer dan 40 gecertificeerde coaches
  • Jarenlange expertise
  • Inhouse training en begeleiding mogelijk
  • Wetenschappelijke methodiek, gebaseerd op Stivoro
  • Hulpmiddelen en producten mogelijk
  • Hoge klanttevredenheid
  • Maatwerk voor elke organisatie
  • Mensgerichte aanpak
  • Landelijk netwerk aan specialisten
  • Gecertificeerde specialisten