Het komt voor dat een werknemer niet meer aan de slag kan bij de eigen werkgever. BrinQer begeleidt deze werknemer naar een nieuwe. Dit doen we met adequate trajecten met resultaat en een eerlijk verwachtingspatroon voor werknemers. Alleen dat telt.

Vraag naar ons complete productoverzicht

Spoor II

Wet verbetering Poortwachter

Kan je werknemer niet meer terugkeren in eigen werk door ziekte? In deze situatie schrijft de Wet verbetering Poortwachter voor dat je een spoor II traject inzet. Hierbij stel je je werknemer in staat om naar passend werk buiten de organisatie te kijken.

Een spoor II traject bij BrinQer

Wij begeleiden de werknemer van oriëntatie  op de arbeidsmarkt tot en met een nieuwe passende baan. We starten met het in kaart brengen van vaardigheden, talenten en mogelijkheden van de werknemer, maken samen een CV,  zoeken naar passende vacatures en gaan vooral actief de arbeidsmarkt op. We maken gebruik van alle moderne middelen die we tot onze beschikking hebben. Daarnaast geven we trainingen op het gebied van solliciteren en netwerken, soms individueel en soms in een groep.

Aan het eind van een spoor II traject is je medewerker in staat zich zelfstandig op de arbeidsmarkt te bewegen. Hij  heeft meer dan ooit zicht op wat er vooral nog wél mogelijk is met de beperking waar hij mee te maken heeft gekregen.

Een traject bij ons starten

Heb je een langdurig zieke werknemer en wil je meer informatie over onze aanpak? Neem contact met ons op of bel 055 357 43 60.

 

Naar boven
Curriculum Vitae wordt Curriculum Future

Parallel Spoor II

Een uniek traject

Heb of ben je een langdurig zieke werknemer die bezig is met terugkeer in eigen werk, maar waar je volgens wettelijke verplichtingen wél een spoor II traject in moet zetten? Wij ontwikkelden daarvoor een uniek traject: het parallel spoor II.

Zelfstandig de arbeidsmarkt op

We zorgen dat je werknemer in een vaak korte periode alle middelen in handen krijgt om zich zelfstandig op de arbeidsmarkt te bewegen. Zo geven we onder andere  een individuele sollicitatietraining en netwerktraining en schrijft de cliënt in samenwerking met ons een goed CV. Je medewerker weet welke functies passen bij de mogelijkheden die hij heeft. Dit alles vindt plaats naast de uren en werkzaamheden in eigen werk: we houden hier in de begeleiding rekening mee.Ten alle tijden is het mogelijk om het traject voort te zetten in een formeel Spoor II traject als terugkeer naar eigen of ander werk (Spoor 1) bij de eigen werkgever toch niet mogelijk blijkt. Zo gaat er geen tijd verloren.

Benieuwd?

Onze trajectbegeleiders vertellen graag meer over dit traject!

 

Naar boven

Outplacement

Het einde van een periode

Soms in gezamenlijk overleg, soms op dringend verzoek van één van beide:  het komt voor dat werkgever en werknemer uit elkaar gaan, omdat wensen en behoeftes niet meer bij elkaar aansluiten. Onderdeel van de vaststellingsovereenkomst kan een outplacement traject zijn. Wij hebben veel ervaring met dit soort trajecten. We doen dit zowel individueel als in groepen. Bijvoorbeeld na een reorganisatie waarbij er meerdere mensen afscheid moeten nemen van de organisatie.

(Praktisch) solliciteren

Na vaak vele jaren bij dezelfde organisatie kan het lastig zijn om te solliciteren, want wat kun je eigenlijk? Wat wil je? En waarin ben je waardevol voor een nieuwe werkgever? Ook praktisch: hoe maak je een CV? Hoe en waar vind je vacatures en hoe zet je je netwerk in om een nieuwe baan te vinden? Al dit soort vragen komen aan de orde in een outplacement traject.

Daarnaast is er ruimte voor coaching. Bijvoorbeeld als het afscheid nemen zwaarder valt, of als onzekerheid of zelfvertrouwen een belemmering vormen in het sollicitatieproces.

Na het outplacement traject is duidelijk in welke richting de kandidaat kan solliciteren en hoe hij of zij zich op de arbeidsmarkt kan bewegen. Daarnaast heeft de werknemer meer zicht op zijn competenties en ambities. De nieuwe baan kan opeens stap één zijn op weg naar een nieuwe loopbaan. Misschien meer passend bij de ontwikkeling van de werknemer in de loop van de jaren.

Meer weten?

Vraag een offerte aan of neem contact op via 055 357 43 60.

 

 

Naar boven

UWV-begeleidingstrajecten

Praktisch op zoek naar een nieuwe baan

Al jaren voeren wij verschillende trajecten uit in opdracht van het UWV. Van aanbodversterkende modules en ziektewet trajecten  tot langdurige IRO-trajecten. Onze expertise in al deze trajecten is gericht op praktische coaching en begeleiding.  In de korte modules bieden wij korte individuele trainingen op het gebied van solliciteren en netwerken. Doel: het meteen in de praktijk gebruiken van deze trainingen in de zoektocht naar een nieuwe (passende) baan. In de langere trajecten zit meestal een tweeledig doel: naast de praktische begeleiding is het ook gericht op vormgeving van de loopbaan op langere termijn. Zeker als ziekte of een  andere beperking aan de orde is en de oude carrière geen optie meer is.

Wat zijn voor u de mogelijkheden?

Werkt u bij het UWV en wilt u iemand aanmelden voor een traject? Neem contact op met ons om de diverse mogelijkheden te bespreken.  Heeft u een WIA-uitkering  en komt u in aanmerking voor een IRO-traject? Wij helpen u graag met de aanvraag hiervan. We beschrijven samen de doelstellingen op basis van uw wensen en behoeftes en geven er een invulling aan.

Naar boven

Meer weten?

Wil je meer informatie over onze actieve re-integratie aanpak?

Bel dan 055 – 357 43 60 of mail ons via de contactpagina.

Neem contact op