Niet alleen werkgevers gaan een verplichting aan bij een arbeidsovereenkomst. Maar wat verwachten we van medewerkers? Hoe kunnen zij zichzelf in staat stellen om langjarig en duurzaam de verplichtingen uit de arbeidsovereenkomst na te komen? Maar vooral: hoe helpen werkgevers daarbij?

Vitaliteit

Gezondheid: je meest kostbare bezit

Hoe krachtig sta jij in het leven? En tegelijk: hoe krachtig sta jij in het werk? Dat is wat BrinQer verstaat onder vitaliteit. Belangrijk voor zowel werkgever als werknemer. Want vanaf het moment dat je in jezelf investeert, zal je je beter voelen, meer presteren en effectiever functioneren!

BrinQer in samenwerking met Mind&Health

Je leefkracht is afhankelijk van bewuste keuzes. Dit bepaalt de mate waarin je succesvol, energiek en positief gestemd bent. Ook zeker belangrijk voor op de werkvloer! Daarom werkt BrinQer samen met Mind&Health. Mind&Health wijst de weg naar een gezonder leven, door het inzetten van een integraal vitaliteitsconcept en overzicht via handvatten en begeleiding, om te komen tot een betere leefstijl. Maatwerk en daarmee effectief (= bewustwording) en blijvend (=gedragsverandering).

Wellnomics

Hoe gezond is jouw werkplek?

Gezondheid en welzijn bepalen in hoge mate de productiviteit en duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Van medewerkers wordt verwacht dat zij, veel meer dan in het verleden, zelf verantwoordelijkheid nemen voor hun inzetbaarheid. Maar hoe kunnen medewerkers op een verantwoorde manier aantoonbare gezondheidswinst boeken? En hoe kunnen werkgevers randvoorwaarden creëren waarbinnen welzijn en gezondheid van medewerkers kunnen worden gerealiseerd?

BrinQer in samenwerking met Wellnomics

Wellnomics software faciliteert dit, zodat het boeken van gezondheidswinst verantwoord, efficient en aantoonbaar plaatsvindt. Zo worden werkgerelateerde gezondheidsklachten voorkomen en verzuim significant verminderd. De missie van Wellnomics is om de gezondheid, welzijn en de productiviteit van kantoormedewerkers te verbeteren door standaard software oplossingen.

Naar boven

BPR-toolbox

Meer dan een PMO

Ben je op zoek naar een integrale aanpak van duurzame inzetbaarheid voor medewerkers en organisatie? Waarbij medewerkers eigen verantwoordelijkheid hebben en direct mee aan de slag kunnen? Maak dan kennis met de BPR-Toolbox. Deze toolbox geeft medewerkers de mogelijkheid om te werken aan de thema’s Bevlogenheid, Productiviteit en (life-style) Risico’s.

Waarom de BPR-Toolbox?

De toolbox biedt de mogelijkheid voor medewerkers om zelf aan de slag te gaan. Medewerkers krijgen eerst een vragenlijst om te kijken hoe zij er nu voorstaan. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere betrokkenheid, vertrouwen, motivatie, werkdruk, vitaliteit, efficiency, werkklimaat en balans werk/privé. Vervolgens krijgt de medewerker direct een terugkoppeling in de vorm van een adviesrapport, waarmee zij direct zelf mee aan de slag kunnen.

 

Naar boven

Life-events

Herken signalen en wat kun je ermee?

Soms kun je een medewerker bijna niet eens kwalijk nemen dat hij zich ‘ziek meldt’, of: een aanvraag ziekteverlof indient. Veelal is er onbekendheid met de regelingen die er bestaan. Bijvoorbeeld ‘zorgverlof’. Om leidinggevenden de signalen van Life-Events op te laten pikken is het mogelijk een speciale training te organiseren. Hoe herken je de signalen, maar nog beter: wat kun je er mee? Leidinggevenden kunnen als geen ander een rol spelen bij rouwverwerking, schuldenproblematiek en bijvoorbeeld relatieproblemen, die hun effect op de werkvloer wel degelijk kunnen hebben. De signalerende functie van de leidinggevende is belangrijk. Een doorverwijzing naar specialistische ondersteuning daarna (intern of extern belegd) zeer effectief.

Naar boven

Meer weten?

Ben je benieuwd naar hoe een van deze onderwerpen jouw organisatie kan helpen?

Bel dan 055 – 357 43 60 of mail ons via de contactpagina.

Neem contact op