chatsimple

Collega Heidi aan het woord: ‘BrinQer voelt als familie’

6 okt 2021

Wie is BrinQer? Uiteraard kennen we BrinQer als moderne arbodienst die niet alleen verzuim aanpakt maar zich ook focust op preventie en inzetbaarheid. Maar zoals bij elke organisatie: de mensen maken de organisatie. Graag stellen we in een nieuwe serie onze BrinQers aan je voor.
We trappen af met re-integratie- en leefstijlspecialist Heidi Scholte.

Heidi is woonachtig in Arnhem met haar man, twee kinderen en haar hond. “Bijna 20 jaar geleden kwam ik in contact met een van de oprichters van BrinQer (toen nog handelend onder de naam Aduo Re-integratie VOF). Omdat ik zelf in een traject zat door een ongeval, mocht ik op basis van een arbeidsplaats beginnen als ondersteuner en jobhunter. Vanaf dat moment heb ik me tot de dag van vandaag aan deze mooie club verbonden.”

                     ‘Ik ontvang soms berichten van mensen die ik jaren geleden naar werk heb geholpen’

Heidi heeft zich daarna ontwikkeld tot trajectbegeleider en opgeleid tot re-integratiespecialist. Door haar nieuwsgierigheid naar de oorzaken van verzuim en door zich te verdiepen in mogelijkheden om verzuim te voorkomen, is ze de opleidingen Stresscounselor, Hormoonfactor en Integraal Leefstijl & Vitaliteitscoach gaan doen. Nog niet zo lang geleden heeft Heidi deze met vlag en wimpel afgerond.
“Ik kwam vooral in beeld wanneer mensen al waren uitgevallen. Ik was zoekende naar de invulling van mijn ontwikkelbehoefte en ben me toen gaan verdiepen in de mogelijkheden die er bestaan om uitval door verzuim te voorkomen. Door mijn interesse in leefstijl en vitaliteit, ben ik mij gaan richten op hormonen, stress en integrale leefstijl”.

Elke dag heeft Heidi te maken met verschillende mensen, bedrijven, vraagstukken en toepassingen. “Ik vind het nog altijd te gek dat ik het vertrouwen krijg van mensen en dat ik zoveel verschillende mensen en bedrijven zie en spreek. Zo kan ik de ene keer een dakdekker met een versleten knie helpen, meteen daarna iemand coachen die met mentale problemen thuis zit en het volgende moment begeleiding geven in een gezondere en vitale leefstijl, al dan niet beïnvloed door hormoon- of stressklachten. Ik krijg op één dag met zoveel verschillende emoties te maken, waar ik op moet acteren. Dát maakt mijn werk zo interessant en maakt het elke dag weer boeiend.”

Heidi en haar collega’s begeleiden veel mensen (weer) op weg naar de arbeidsmarkt. Dit zijn zowel mensen die een uitkering hebben van het UWV, als werknemers die langdurig ziek zijn geweest en weer aan het werk willen. “Ik heb te maken met cliënten die door mentale problemen uit het leven stappen, die mij soms zelfs in afscheidsberichten nog bedanken voor mijn inzet. Dat raakt en ontroert me. Aan de andere kant ontvang ik ook berichten van mensen die ik jaren geleden weer naar werk heb geholpen. Zij laten mij weten dat ze mede dankzij onze hulp, nog steeds gelukkig en in balans zijn in hun nieuwe baan. Dat zie ik als een groot compliment, dan besef ik wat een dankbaar werk doe.”

                          ‘Ik vind het te gek dat ik zoveel verschillende mensen en bedrijven zie en spreek’

Bij BrinQer is vertrouwen dé basis. Vrijheid, verantwoordelijkheid en betrokkenheid zijn de pijlers die een optimale dienstverlening stimuleren. Heidi beaamt dit: “Ik zou mijn werk nergens anders willen uitvoeren. Ik blijf om de betrokkenheid en het vertrouwen dat ik krijg. Ik ben er als sinds het begin bij en heb BrinQer zien groeien tot het bedrijf dat het nu is. We hebben zoveel meegemaakt samen, ik zou het niet kunnen missen om onderdeel van deze club te zijn. BrinQer is veel meer dan mijn werk; BrinQer voelt een beetje als mijn familie.”

Benieuwd naar de andere gezichten en verhalen van onze BrinQers? We stellen ze aan je voor in onze volgende blogs.