chatsimple

Periodiek Preventief Vitaliteitsonderzoek loont

Elke organisatie met personeel is wettelijk verplicht om haar medewerkers periodiek een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) aan te bieden. Naast de wettelijke verplichting vanuit de arbowet, levert een PMO werkgevers meerdere voordelen op!
Niet alleen draag je bij aan goed werkgeverschap en een grotere betrokkenheid van je medewerkers, maar je kan risico’s op langdurig verzuim vroegtijdig signaleren. Het aanbieden van een PMO past daarom uitstekend in je preventiebeleid.

Bij BrinQer noemen we dat onderzoek dan ook een PVO: Preventief Vitaliteits Onderzoek. Hiermee breng je de gezondheidssituatie en vitaliteit van je personeel én je organisatie in kaart. Zo weten jullie samen wat jullie te doen staat om die situatie te verbeteren. Wat het oplevert? Fittere medewerkers, meer productiviteit, lager ziekteverzuim en een grotere en duurzame inzetbaarheid.

Een gedeelde verantwoordelijkheid voor een verhoogde positieve gezondheid en vitaliteit hoort bij onze andere kijk op verzuim en focus op preventie.

Altijd maatwerk

Aangezien elke organisatie en elke werksituatie anders is, hebben wij als arbodienst naast de PMO ook verschillende PVO’s. Hiervoor werken wij samen met specialisten op het gebied van medische keuringen en onderzoeken. Investeren in preventie loont, dat blijkt keer op keer maar weer. Door regelmatig dit soort onderzoeken te doen, voorkom je uitval en benut je de mogelijkheid om je medewerkers duurzaam en gezond aan het werk te houden. Bij de uitvoering van deze onderzoeken houden we uiteraard rekening met jouw eisen, wensen en verwachtingen. We bieden praktische en organisatorische ondersteuning aan HR afdelingen in de vorm van bijvoorbeeld het beschikbaar stellen van een digitale agenda. Hiermee wordt de planning en de communicatie van de afspraken volledig uit handen genomen.

We leveren uitsluitend maatwerk en reiken je de juiste tools aan om de positieve gezondheid en vitaliteit van je personeel te optimaliseren.

Maak samen de keuze!

De kosten van een PVO wegen niet op tegen de kosten die je ermee bespaart. Een gericht PVO geeft je medewerkers inzicht in hoe vitaal zij zijn en geeft richting aan duurzame inzetbaarheid. Preventief aanpakken van verzuim en sturen op veerkracht, eigen regie en aanpassingsvermogen verhoogt de positieve gezondheid en vitaliteit van je personeel.

Wil je weten welk soort onderzoek het beste bij je organisatie past? Betrek je personeel in deze keuze door ze het verschil tussen een PMO en onze PVO pakketten eens te laten ervaren. Door te kiezen voor een pakket waar jouw medewerkers achter staan, verhoog je de intrinsieke betrokkenheid en de medewerking aan de onderzoeken. Deel samen de verantwoordelijkheid voor een gezond en vitaal bedrijf!

Meer weten? Neem contact met ons op!

 

 

 

 

Waarom BrinQer voor PVO?

  • Hoge klanttevredenheid
  • Mensgerichte aanpak
  • Andere kijk op verzuim
  • Betrokken partner
  • Focus op duurzame inzetbaarheid
  • Bijna 20 jaar ervaring
  • Maatwerk voor elke organisatie
  • Landelijk netwerk aan specialisten
  • Vaste contactpersonen
  • Gecertificeerde specialisten

Klanten vertellen

Alle verhalen