chatsimple

Terug aan het werk – bij een nieuwe werkgever

Kan je werknemer in geval van (langdurig) verzuim niet meer terugkeren in zijn of haar oude functie? En is er binnen jouw bedrijf ook geen andere functie voor hem of haar beschikbaar? In dit geval kan de arbeidsdeskundige adviseren een traject buiten jouw organisatie op te starten; samen op zoek naar een baan bij een andere werkgever. Dit traject noemen we spoor 2. Een nieuwe werkplek, waar de werknemer helemaal in zijn of haar element is, stimuleert de positieve gezondheid en duurzame inzetbaarheid. 

Talent in kaart brengen

Van het oriënteren op de arbeidsmarkt tot een nieuwe passende baan; als arbodienst nemen we de werknemer aan de hand mee. We starten met het in kaart brengen van vaardigheden, talenten en mogelijkheden, maken samen een cv, zoeken naar passende vacatures en gaan actief de arbeidsmarkt op. We maken gebruik van alle moderne middelen die we tot onze beschikking hebben. Hierna is je medewerker in staat zich zelfstandig op de arbeidsmarkt te bewegen.

Parallel Spoor 2

Daarnaast bieden we ook een uniek traject wanneer de werknemer al bezig is met eigen terugkeer in werk: Parallel Spoor 2. Dit re-integratietraject vindt plaats naast de uren en werkzaamheden in eigen werk: we houden hier in de begeleiding rekening mee. Als terugkeer in eigen of ander werk (spoor 1) niet mogelijk blijkt, dan kan dit altijd worden omgezet in een formeel Spoor 2 traject. Zo gaat er geen tijd verloren.

Curriculum future

Een curriculum vitae (cv) bestaat uit een opsomming van je werkverleden. Maar wat zegt jouw cv over wat jij precies kunt en wilt? Wij spreken daarom liever van een curriculum future (CF). Met een curriculum future zorgen wij er samen voor dat jij opvalt bij potentiële werkgevers door een bondige opsomming te maken van jouw competenties, ambities en jouw toegevoegde waarde. Werkgevers willen juist weten wat een nieuwe werknemer voor het bedrijf kan betekenen en hoe iemand vorm wil geven aan ondernemerschap binnen het bedrijf en in zijn eigen loopbaan. Want een gelukkige werknemer is duurzaam inzetbaar.

Outplacement

Daarnaast begeleiden we ook werknemers die na faillissement of ontslag verplicht op zoek moeten naar ander werk. Bij een outplacement traject wordt samen met onze specialist gezocht naar een duurzame nieuwe baan of zelfs eigen ondernemerschap. Het traject wordt in drie fasen uitgevoerd waarin persoonlijkheid, wensen, competenties, drijfveren, mogelijkheden en motivatie aan bod komen. Daarna vindt de loopbaanoriëntatie plaats en hulp bij het opstellen van het curriculum future, motivatiebrieven en gebruik van LinkedIn. Aan het eind heeft de cliënt alle handvatten om te starten in een nieuwe baan.

 

Meer weten? Neem contact met ons op! 

Waarom BrinQer voor re-integratie spoor 2?

  • Hoge klanttevredenheid
  • Mensgerichte aanpak
  • Andere kijk op verzuim
  • Betrokken partner
  • Focus op duurzame inzetbaarheid
  • Bijna 20 jaar ervaring
  • Maatwerk voor elke organisatie
  • Landelijk netwerk aan specialisten
  • Vaste contactpersonen
  • Gecertificeerde specialisten