chatsimple

“De mens staat bij BrinQer centraal”

16 mrt 2023

In onze blogserie Collega aan het Woord, stellen we de teamleden van BrinQer aan je voor. Dit keer heeft onze re-integratiespecialist Martijn Koman het stokje overgedragen aan projectmedewerker marketing & organisatie Aaltje Cornelies.

‘De laatste jaren zoek ik juist naar balans en stabiliteit’

Honkvast maar tegelijkertijd avontuurlijk. Zo zou je haar het beste kunnen omschrijven. Aaltje is geboren en getogen in Apeldoorn en heeft tussendoor wat langere uitstapjes naar het buitenland gemaakt. “Ik ging op mijn 28e pas écht reizen en heb een paar langere periodes in Zuid-Amerika en Azië gereisd. Alleen met een rugzak. En ik heb een paar seizoenen in Griekenland gewoond en gewerkt. Daarnaast heb ik mijn vakanties ook zoveel mogelijk in andere landen doorgebracht; ik wilde zoveel mogelijk plekken van de wereld ontdekken. De laatste jaren heb ik die drang niet meer zo. Na mijn burn-out ruim drie jaar geleden heb ik juist meer behoefte aan stabiliteit en zoek ik weer naar een goede balans. BrinQer ondersteunt mij hier enorm in en ik ben erg blij dat ik hier terecht ben gekomen.”

 ‘De werkervaringsplaats bij BrinQer paste uitstekend bij mijn re-integratietraject’

 Vanuit een spoor 2 traject kwam Aaltje twee jaar geleden in gesprek met BrinQer en de klik was er meteen. “Na bijna anderhalf jaar volledige focus op mijn fysieke en mentale herstel, ging ik samen met een re-integratiecoach op zoek naar een werkervaringsplaats om in het arbeidsproces verder te kunnen herstellen. Ik had meteen een klik aan tafel met Arjan Donker (directeur) en al snel na ons gesprek kon ik beginnen. Het was wel weer spannend om in een voor mij nieuwe branche en organisatie weer aan het werk te gaan, maar ik voelde me meteen thuis. Omdat de organisatie binnen korte tijd een forse groei doormaakte, was er een nieuw communicatieplan opgesteld van waaruit de marketing en sales verder werd gestuurd. Ik mocht samen met een team van (externe) specialisten bijdragen aan de inrichting van de nieuwe website, het vormgeven van de marketingacties en het vergroten van de (online) zichtbaarheid van BrinQer in de markt. De planning en de aard van deze taken pasten heel goed bij mijn opbouwschema: een goede match dus!”

‘Bij BrinQer mag ik me richten op mijn herstel’

Aandacht voor gezondheid en vitaliteit, zorg voor de medewerkers en de ruimte voor eigenaarschap en regelvrijheid bij BrinQer waren met name doorslaggevend in het maken van haar keuze. “Ik heb de ruimte gekregen om mijn herstel op de eerste plaats te zetten. Ik kan me geen betere omgeving wensen om weer te kunnen groeien en in balans te komen. Bij BrinQer voel ik me veilig en er is oprechte aandacht voor en van iedereen die hier werkt. De mens staat hier centraal. Dat geldt voor ons onderling maar ook richting cliënten, bedrijven, partners en andere relaties is de persoonlijke aandacht aanwezig. De mensen die bij BrinQer werken zijn uit een bepaald hout gesneden: ondernemend, initiatiefrijk, betrokken, out of the box, verantwoordelijk, mensgericht en open. Iedereen werkt hier met plezier en hiërarchie bestaat niet. Gezamenlijke uitjes wil niemand missen. En als je niet kunt, doe je er alles aan om er toch bij te zijn. Dat zegt wel wat over de cultuur!”

‘Mensen bij BrinQer zijn uit een bepaald hout gesneden’

Aan het eind van het jaar volgde de evaluatie en het bespreken van de volgende stappen. “Ik kon inmiddels weer 32 uur werken, mijn belastbaarheid nam steeds meer toe en nu ben ik twee jaar verder na mijn sollicitatiegesprek. Mede door de marketingactiviteiten waar ik me mee mocht bezighouden heb ik BrinQer, de collega’s, de specialisaties en het werkveld van een arbodienst goed leren kennen. Ook heb ik opnieuw ontdekt hoe ontzettend leuk ik het vind om verhalen en berichten te schrijven! Ik krijg er energie van en ervaar dan weer hoe werkgeluk voelt. Dat gevoel krijg ik gelukkig nu ook steeds meer en dat heb ik echt aan BrinQer te danken. Ze hebben me hier echt de juiste omgeving en de mogelijkheden gegeven. Daarnaast heb ik tijdens terugvalmomenten mogen leunen op eigen en externe specialisten. Zo heb ik bijvoorbeeld gebruik van coaching mogen maken en van de bedrijfsfysiotherapeut. En op mijn directe collega’s van o.a. het Re-integratieteam heb ik ook een beroep mogen doen. Ik heb echt geluk met zo’n kring aan expertises om me heen.”

‘Ik ben BrinQer enorm dankbaar voor de support’

 “Ik ben nu meer dan drie jaar verder na mijn burn-out. Ik ben dezelfde Aaltje, maar maak nu veel bewuster keuzes en blijf trouw aan mezelf. Energievreters elimineer ik zoveel mogelijk uit mijn leven. Ik ken het verschil tussen aan en uit staan en stel mezelf continue de vraag: ‘Wil ik dit echt en krijg ik hier energie van?’ Ik ben beter voor mezelf aan het zorgen. Dat gaat niet altijd even makkelijk en ik ben er nog niet helemaal maar wel een eind op weg! Ik ben BrinQer enorm dankbaar dat zij mij hier zo in gecoacht hebben en voor de steun die ik hier nog steeds krijg.”