chatsimple

Collega aan het woord: ‘De rol van casemanager is heel breed’

27 jun 2024

Voordat de zomer- en vakantieperiode aanbreekt delen we nog één nieuwe aflevering van onze blogserie Collega aan het Woord. Na het verhaal van onze eigen arts Sonja Mentink, geven we het stokje door aan een van onze nieuwere BrinQer-collega’s. Marije Gabriel is ons team Casemanagement komen versterken en heeft zich al in korte tijd uitstekend aan onze klanten weten te binden!

Het liefst heeft Marije op een thuiswerkdag al een sport uurtje gehad voordat ze haar laptop opstart. “Ik sport heel graag, minstens vier keer per week doe ik aan yoga of krachttraining. En dan bij voorkeur in de vroege ochtenduren! Dan kan ik ongestoord en voluit mijn oefeningen doen. Ik ben ook graag buiten en in de natuur, dus een lange stevige wandeling vind ik ook erg lekker. Bewegen vind ik belangrijk, het brengt me in balans in de drukte van het leven en van de (werk)dag. Met sporten en bewegen kan ik uit die drukte stappen en het helpt me ontspannen. Daarnaast eet ik ook gezond, ik ben heel bewust met mijn gezondheid bezig.”

‘Beweging brengt me in balans’

Niet alleen privé, maar ook in haar werk hebben de thema’s verzuim, gezondheid, vitaliteit en psyche haar altijd aangesproken. “Ik heb voor mijn HRM studie de opleidingen Management Assistent en Medisch Secretaresse gedaan, de interesse in gezondheid heb ik altijd al gehad. In mijn laatste studiejaar kwam ik bij Econsultancy terecht waar ik parttime als HR-assistent kon beginnen naast mijn afstuderen. Daar heb ik mijn eerste fulltimebaan gehad en mocht mij met verschillende onderzoeken en projecten bezighouden en heb ik een rol vervuld bij het opzetten van de HR-afdeling.”

‘Gezondheid heeft me altijd al bezig gehouden’

Tijdens de zoektocht naar een nieuwe arbodienst voor Econsultancy kwam Marije in gesprek met BrinQer. “We hadden meer partijen gesproken maar BrinQer scoorde het best op de punten die wij belangrijk vonden, zoals korte lijnen, vaste contactpersonen en betrokkenheid. In mijn HR-rol heb ik drie jaar met de casemanager van BrinQer samengewerkt en opgetrokken om het eigen regiemodel binnen Econsultancy te realiseren. We hebben hier hele goede stappen in gemaakt en het was een hele mooie fase om samen in op te trekken. Omdat ik zelf ook veel leerde en meer inzichten kreeg in het vak verzuim, groeide mijn interesse in verzuim gerelateerde casuïstiek.”

‘Ik kreeg het vertrouwen om snel aan de slag te gaan’

Deze interesse kwam op een spontaan moment ter sprake en niet lang daarna kwam Marije bij BrinQer op gesprek ter oriëntatie. “Het voelde meteen goed, de klik was er en ik hoefde niet lang na te denken. Mijn eerste periode was een warm bad, de teams zijn leuk en iedereen is hier betrokken en begaan met elkaar. Ik kreeg een heel gedegen inwerkschema voor een aantal weken maar na een ruime week begon het al te kriebelen. Omdat BrinQer het vertrouwen en vrijheid aan de mensen geeft, voelde ik me al snel vertrouwd om het inhoudelijke werk als casemanager op te pakken.”

‘De rol van casemanager is heel breed en divers’

“Mijn caseload is heel divers. Zo ben ik casemanager voor kleinere klanten waar ik vooral een kennisrol vervul, maar voor grotere organisaties waar veel kennis aanwezig is ben ik er bijvoorbeeld voor complexere vragen en andere ondersteuning. Elk contact en elk vraagstuk is anders. Ik mag in verschillende keukens meekijken, dat maakt deze functie nóg leuker. We hebben een goed team en we staan er echt voor elkaar. Samen bedienen we een hele diverse klantenportefeuille en werken we ook nauw samen met de bedrijfsartsen en onze planningsafdeling. Door deze korte lijnen en goede één-tweetjes kunnen we onze klanten optimaal bedienen in alle vraagstukken.”

Wil jij ook eens kennismaken met dit team en trekt de rol van casemanager jou ook? Check onze vacature: www.brinQer.nl/werkenbij