chatsimple

BrinQer, de arbodienst die het anders doet

Denk je bij een arbodienst aan een onpersoonlijke stoffige organisatie, dan zit je er bij ons flink naast! Wij doen het namelijk graag anders. We onderscheiden ons zowel in onze aanpak als in onze werksfeer. Zo focussen we ons bij bedrijven liever op het verhogen van de inzetbaarheid, dan op het verlagen van ziekteverzuim. Omdenken op arbo-gebied dus. 

Focus van verzuim naar inzetbaarheid

Als moderne gecertificeerde arbodienst hebben we onze focus verlegd. We gaan niet alleen maar aan de slag met verzuim van werknemers, maar willen er juist voor zorgen dat werknemers duurzaam inzetbaar blijven. Werknemers fit en vitaal houden voorkomt uitval in de toekomst. Hiermee wordt de aandacht verlegd naar preventie, waarbij bewustzijn en eigen verantwoording bij werknemers steeds belangrijker worden.

Wij lopen graag vooruit in alle ontwikkelingen. Als betrouwbare en ervaren arbodienst met een duidelijke onderscheidende visie op inzetbaarheid en preventie, faciliteren wij bedrijven optimaal in alle voorkomende vraagstukken op gebied van HR en Verzuim. Ons team bestaat o.a. uit casemanagers, arbeidsdeskundigen en inzetbaarheid-coaches en worden ondersteund door een kring van landelijk meer dan 60 bedrijfsartsen. Wij zijn partner van het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid (NPDI) en benadrukken hiermee ons streven naar optimaal vitale en productieve werknemers.

BrinQer & ArboKompas

Wist je dat BrinQer onderdeel uitmaakt van ArboKompas? ArboKompas is een coöperatie van verschillende kwalitatief hoogwaardige arbodiensten. Zij helpen jou bij het kiezen van een arbodienst die aansluit op jouw visie, behoeften en uitdagingen. Benieuwd of wij bij jou passen? Kijk eens op www.arbokompas.nl voor meer informatie.

BrinQer & Arbokompas

 

Meer weten? Neem contact met ons op!

Hoe het allemaal begon..

BrinQer is in 2002 opgericht door twee register-arbeidsdeskundigen, toen nog onder de naam Aduo Re-integratie VOF. Vanaf de keukentafel lag de focus op re-integratie. In 2003 en 2004 ontstond de vraag voor een arbodienstverleningspakket voor werkgevers. Het vrijvallen van de arbomarkt in 2005 zorgde ervoor dat deze activiteit al snel uitgroeide tot de corebusiness. Aduo moest een andere naam aannemen. Er werd gekozen voor een afgeleide van de naam Hansje Brinker.

Hansje Brinker ontdekte op een stormachtige middag in 1850 een klein gaatje in een dijk in Haarlem. De jongen wist dat als er water door zou blijven stromen het een steeds groter gat kon worden, dat tot een dijkdoorbraak kan leiden. Met zijn vinger hield hij een avond en nacht lang het gat dicht. Het dorp achter de dijk werd daardoor een overstroming bespaard. Op eenvoudige wijze schadelast beperken: dát is precies wat BrinQer ook doet.

Nu, meer dan 20 jaar later, bedienen we met een team van zo’n 45 medewerkers meer dan 300 bedrijven, regionaal en landelijk. Een aantal bedrijven zijn al  meer dan 18 jaar lid van onze club. Naast kleine ondernemers en MKB’ers sluiten ook grote clubs zich bij ons aan.