chatsimple

Wij geloven in de kracht van preventie

Ziekteverzuim kan je als werkgever veel geld kosten. Om een gezond bedrijf te hebben – en te houden – kan je als werkgever betalen voor zieke werknemers (verzuim) maar ook investeren in de vitaliteit van gezonde werknemers (preventie). Investeren in positieve gezondheid is veel aantrekkelijker dan betalen voor verzuim. Wat kies jij?

Voorkomen is beter dan genezen

Wij hebben een duidelijke visie als het gaat om verzuim. Wij geloven namelijk in de kracht van preventie. Niet enkel in het oplossen van verzuim. Natuurlijk is het fijn als die ene zieke werknemer snel weer aan de slag kan. Maar wij focussen ons liever op de grote groep gezonde werknemers; dat zij vitaal en met plezier aan het werk blijven, zodat zij niet uitvallen in de toekomst. Werknemers die met plezier werken zijn bovendien 31% meer productief, verkopen 37% meer en zijn 3 keer zo creatief!

Andere kijk op verzuim

Wij doen het graag anders. Wij geloven in eigenaarschap, niet in verzuimprotocollen. Wij geloven in duurzame inzetbaarheid vergroten, niet alleen in verzuim verlagen. BrinQer is de arbodienst waar werknemers zich niet ziek willen melden, maar er juist alles aan doen om niet ziek te worden. We bieden daarom – in samenwerking met onze partners – een breed scala aan diensten die bijdragen aan de algehele positieve gezondheid in organisaties. Een concrete en praktische aanpak waarin de focus ligt op het positieve en wat goed gaat. Dit verhoogt de zelfmotivatie om de eigen gezondheid en vitaliteit te verbeteren.

Hoe werken wij?

Naast het uitvoeren van een Periodiek Vitaliteits Onderzoek (PVO) of een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E), bieden wij ook programma’s op gebied van Vitaliteit en Leefstijl. Deze programma’s zijn gericht op de individu en eigen verantwoordelijkheid en inspanningen. Samen krijgen we inzichtelijk welke acties nodig zijn om een positieve gezondheid te creëren en preventief het verzuim aan te pakken. Naast het behalen van productiviteitswinst bespaar je hiermee ook verzuimkosten, vervangingskosten, arbeidsongeschiktheid en de inzet van interventies om zieke werknemers weer op de rit te krijgen.

Fysiotherapie en mediation ter preventie

Daarnaast bieden we ook fysiotherapie en mediation aan ten behoeve van preventie. Het inzetten van preventieve fysiotherapie kan hier namelijk ook aan bijdragen. Zodat je niet éénmalig een pleister plakt, maar actief werkt aan het voorkomen van verdere uitval. Daarnaast kan een neutraal mediationtraject met onze specialisten voorkomen dat betrokkenen schade oplopen. Want waar mensen werken, bestaan meningsverschillen en conflicten. Door eventuele ‘hakken in het zand’ om te buigen naar heldere en constructieve communicatie, voorkom je erger.

 

Meer weten? Neem contact met ons op!

Waarom BrinQer voor preventie & gezondheid?

  • Hoge klanttevredenheid
  • Mensgerichte aanpak
  • Andere kijk op verzuim
  • Betrokken partner
  • Focus op duurzame inzetbaarheid
  • Bijna 20 jaar ervaring
  • Maatwerk voor elke organisatie
  • Landelijk netwerk aan specialisten
  • Vaste contactpersonen
  • Gecertificeerde specialisten

Gerelateerde blogberichten

Alle blogberichten

Klanten vertellen

Alle verhalen