chatsimple

FlexiForce vertelt: ‘Waardevol onderzoek naar de behoeftes van onze medewerkers’

FlexiForce: ‘Waardevol onderzoek naar de behoeftes van onze medewerkers’

Onlangs heeft FlexiForce een Preventief Medisch/Vitaliteits Onderzoek uit laten voeren door BrinQer. “Want,” legt Irene Strating, HR Manager FlexiForce, uit: “we wilden weten waar de behoeftes liggen binnen onze organisatie. Om zo een startpunt te bepalen voor het nieuwe gezondheids- en vitaliteitsbeleid voor ons personeel.”

 

Flexiforce is leverancier van beslagonderdelen, deuraandrijvingen, deurpanelen en beslagsystemen voor overheaddeuren in zowel residentiële (garages) als industriële toepassingen. FlexiForce is onderdeel van ASSA ABLOY. Vanuit Barneveld bedient FlexiForce klanten in de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en de Scandinavische landen.De magazijn-, kantoor- en productiefaciliteit in Barneveld beslaat een gebied van ruim 18.000 m2, waar totaal 100 medewerkers werken.

Het onderzoek

“In overleg met Wilma Wouters van BrinQer besloten we om twee soorten PMO/PVO’s af te nemen. Eén voor de collega’s op kantoor en één voor de collega’s die in de productie en/of logistiek werken. Dit omdat het om twee totaal verschillende functies gaat. Het onderzoek werd afgenomen onder de 100 medewerkers. “Ons personeel kon vrijwillig en anoniem meedoen aan het onderzoek dat bestond uit een vragenlijst, een bezoek aan een fysiotherapeut en een bezoek aan een medisch specialist. Aangezien dit voor veel mensen toch best spannend was, hebben we vooraf intern veel tijd en aandacht aan de communicatie en promotie besteed.”

De vragenlijst

“BrinQer leverde ons een vragenlijst om zo bij ons personeel te inventariseren waar de behoeftes van onze medewerkers liggen. Daarin stonden vragen als:

  • Hoeveel energie heb jij aan na een werkdag over om leuke dingen te doen?
  • Houd je voldoende financiële middelen over aan het einde van de maand?
  • Heb je het gevoel dat je fysiek en mentaal je werk volhoudt?
  • Hoe staat het met jouw werk-privé balans?
  • Ben je bezig met persoonlijke ontwikkeling?
  • Slaap je goed? Zo niet, hoe komt dat?”
Onderzoek fysiotherapeut en arts

Onder leiding van een fysiotherapeut vond er een fysieke test plaats. Daarbij werden oefeningen gedaan zoals sit-ups, squads en op één been staan. Tijdens het bezoek aan een medisch specialist werd met de medewerkers het resultaat van hun ingevulde vragenlijst besproken, hun gewicht gewogen, bloeddruk gemeten en gezichtsveld onderzocht.

Uitkomst en vervolg

Zo’n 50% van de medewerkers heeft deelgenomen aan het onderzoek. Irene: “Voor een eerste keer vinden we dit een goede score. Er is interessante informatie uitgekomen. De medewerkers hebben een persoonlijk rapport ontvangen met een advies (en eventueel doorverwijzing naar de huisarts). Als werkgever hebben we een geanonimiseerde rapportage ontvangen met de resultaten, aandachtspunten en een advies. De resultaten hebben we vanuit HR gepresenteerd aan ons MT, de OR en de gehele organisatie tijdens onze Talking Tuesday. Inmiddels zijn we een Vitaliteitswerkgroep gestart; collega’s kunnen hieraan deelnemen als ze dat leuk vinden. Deze groep neemt initiatief naar aanleiding van de behoeftes die uit het onderzoek zijn gekomen. Ons plan is om dit onderzoek nu jaarlijks te herhalen om te zien of er verbeteringen zijn.”

Ook een PMO/PVO inzetten? Neem contact met ons op!