chatsimple

TalentFirst vertelt: ‘Van het juiste werk word je gelukkig, van het verkeerde word je ziek’

TalentFirst is de ‘Club van Lekker Werken’, zoals ze het zelf noemen. “De meeste mensen beginnen op maandag met tegenzin en kijken de hele week uit naar het weekend”, vertelt Jacomine van Wijk, Chief Lekker Werken. “Wij vinden dat werken een feest moet zijn en geloven dat iedereen in staat is om ‘lekker te werken.”

 

 

TalentFirst is een landelijk opererende netwerkorganisatie van trainers, coaches, programmamanagers en talentmanagers. “Wij willen een inspirerende arbeidsmarkt creëren waar burn-outs tot het verleden behoren. Waar ‘het goed hebben met elkaar’ de norm is. Wij doen dit door middel van trainingen, groeiprogramma’s, coaching met luchtige diepgang, persoonlijke aandacht en meetbaar resultaat.”

‘Een inspirerende arbeidsmarkt creëren waar burn-outs tot het verleden behoren’

Dezelfde visie op werk

TalentFirst bestaat inmiddels 23 jaar. Meer dan 100.000 mensen hebben zij geholpen om elke dag fluitend naar hun werk te gaan. Huub van Zwieten is de oprichter en eigenaar van TalentFirst. “Huub ontmoette Arjan Donker (directeur BrinQer) op een evenement. Al snel hadden de twee een klik en bleek dat zij dezelfde visie op werk hadden: als mensen samenwerken op een manier waarbij iedereen zichzelf kan zijn en zich daardoor gelukkig voelt, ontstaat er iets magisch. Dat is de beste manier om als team de hoogst haalbare resultaten te behalen.”

Bedrijfsrisico’s in kaart

TalentFirst heeft 6 medewerkers in dienst en 6 zzp’ers waar zij regelmatig mee samenwerken. BrinQer heeft op verzoek van TalentFirst een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) uitgevoerd. Een RI&E beschrijft de risico’s in een bedrijf op het gebied van gezondheid en veiligheid van werknemers. Hierdoor had TalentFirst snel inzicht in de situatie en wisten zij waar verbeteringen nodig waren. Zo heeft TalentFirst een aantal medewerkers tot BHV’er opgeleid, een BHV-plan opgesteld en de werkplekken aangepast.”

‘Door een RI&E wist TalentFirst snel waar verbeteringen nodig waren’

Over ‘lekker werken’

“Bij TalentFirst geloven we dat het hoogste doel in het leven moet zijn: gelukkig zijn in wat je doet en daardoor een zinvol leven hebben. En dus ook in je werk. Werk kan je maken of breken, want we besteden bijna net zoveel tijd aan ons werk als aan onze kinderen, onze relatie of onze vrienden. Soms zelfs meer. De invloed van je werk is groot: van het juiste werk word je gelukkig, van het verkeerde werk word je ziek.”

Wederzijds vertrouwen

“We zien dat de huidige professionals steeds vaker kiezen voor een werkplek waar mensen bevlogen zijn en serieus worden genomen, zodat niemand met een burn-out thuis zit. Ze kiezen voor een werkomgeving met wederzijds vertrouwen en respect, zonder geroddel of cynisme. Een plek waar gedrag niet verandert zodra ‘de baas’ binnenkomt. Een plek waar gelijkwaardigheid belangrijker is dan winst of prestige van de organisatie. En geef ze eens ongelijk!”

‘Een plek waar gedrag niet verandert zodra de baas binnenkomt’

Aanrader

“We zijn erg tevreden over de samenwerking en zouden BrinQer absoluut aanraden aan andere organisaties.”