chatsimple

Collega Marije aan het woord: “Maatwerk en kwaliteit staat bij BrinQer voorop”

21 apr 2022

In de serie ‘Collega aan het woord’ stellen we de mens achter BrinQer | jouw arbodienst voor. Wie zijn de drijvende krachten bij deze Apeldoornse club? Elke aflevering wordt het stokje door de collega’s aan elkaar doorgegeven. In de vorige aflevering vertelde onze planner en medisch secretaresse Gaby Jacobs haar verhaal. Nu is het de beurt aan Marije Veldpape, onze Arbeidsdeskundige en tevens leidinggevende van de Re-integratiespecialisten.

Marije woont met haar twee kinderen in het karakteristieke Deventer, waar zij na wat omzwervingen in Friesland en Groningen is neergestreken. “Ik kom uit een hele andere regio en de liefde bracht mij naar deze mooie stad. Ik wil hier nooit meer weg. Bovendien woon ik praktisch aan de IJssel en laat ik nou dól zijn op alles wat met water te maken heeft. Op of in het water, maar ook gewoon bij het water zíjn geeft mij een gevoel van ontspanning en rust. Het water zoek ik graag op als ik bijvoorbeeld weer even een balansmomentje nodig heb en moet ‘ontprikkelen’.”

‘Ik wilde me bezig houden met op 1-op-1 begeleiding’

Bijna tien jaar geleden kwam Marije in gesprek met BrinQer, nadat een oud collega haar wees op de vacature van Trajectbegeleider. “Na mijn opleiding Personeel & Arbeid ben ik als docent bij de Hanzehogeschool begonnen. Ik heb hier drie jaar als docent en trainer gewerkt, maar besloot dat het tijd was een andere stap te maken. Ik ging tijdelijk als personeelsadviseur aan de slag en heb daarna mijn eerste ervaringen in het re-integratie werkveld opgedaan. In de vacature bij BrinQer zag ik de mogelijkheid om mensen 1-op-1 te begeleiden en besloot die kans te grijpen. De reactie die ik kreeg toen ik belde: ‘wanneer kun je beginnen? Gisteren?’”

‘De tijdelijke functie werd al snel een baan voor de langere termijn’

“Ik kwam in dienst als trajectbegeleider, in eerste instantie ter vervanging van een zieke collega. Maar al vrij snel was het voor zowel mij als BrinQer wel logisch dat ik gewoon zou blijven. Het team bestond toen nog uit tien personen, dat is een kwart van het huidige personeelsbestand!”

Zeven jaren streken voorbij, de organisatie groeide en Marije was toe aan de volgende stap. Ze wilde op een andere manier met mensen en reïntegratie bezig zijn en begon aan de opleiding Arbeidsdeskundige. Bij BrinQer kon zij deze uitdaging invulling geven en zich het vak van Arbeidsdeskundige eigen maken. “Ik werd volledig in de gelegenheid gesteld om mijn ambities te vervullen. Ik had deze ontwikkeling dan ook nergens anders willen doormaken.”

‘Ik kreeg de ruimte en mogelijkheid mij verder te ontwikkelen’

Tegenwoordig is Marije naast Arbeidsdeskundige ook leidinggevende van het team Re-integratie en Inzetbaarheid en levert als MT lid een waardevolle bijdrage in de bedrijfsvoering van de organisatie. “Dat deze stappen mogelijk zijn in een bedrijf, maakt dat ik hier ook nog steeds met veel plezier en voldoening werk. BrinQer is een bedrijf dat constant in ontwikkeling is maar altijd dezelfde visie houdt: oog voor de mens en de kwaliteit. En dát maakt dat ik bij BrinQer ben en blijf.”

“Mensen en organisaties vooruit helpen. Dat vind ik het mooiste van mijn werk. Ik heb een natuurlijke interesse in de mens en ik vind het mooi om praktisch en mensgericht bij te dragen aan oplossingen als mensen tegen uitdagingen aan lopen in arbeid, op welke manier dan ook. Maar ook, hoe zit een mens in elkaar, wat drijft de mens en hoe kan ik het juiste advies geven voor zowel werknemer als werkgever zonder de belangen uit het oog te verliezen? BrinQer is nog steeds volop in ontwikkeling. Ik ben er trots op dat ik onderdeel ben geweest van de groei en professionalisering tot nu toe. Voor de toekomst zie ik nog genoeg uitdagingen en kansen om BrinQer in de volgende fasen en stappen mee te maken en hier mijn bijdrage aan te leveren.”