chatsimple

Met Gardien – ‘Beter aan het Werk’ een snelle en individuele oplossing op maat bij (dreigend) verzuim als gevolg van fysieke klachten

7 jul 2023

Samen met onze partners ondersteunen wij bedrijven en medewerkers bij o.a. verzuimbegeleiding, preventie en gezondheid. Met Gardien – ‘Beter aan het Werk’ bieden wij een unieke landelijke interventie aan die onnodig lang verzuim in een vroeg stadium aanpakt. Arjan Weber vertelt over Beter aan het Werk en de samenwerking met BrinQer.

 Gardien-de slimste oplossing voor vitaal werken

 

Gardien houdt zich bezig met de proposities ‘Gezond in Bedrijf’ en ‘Beter aan het Werk’. “Met ‘Gezond in Bedrijf’ richten we ons op de primaire preventie in bedrijven en dus op de  duurzame inzetbaarheid van afdelingen en groepen om fysieke klachten te voorkomen. Daarnaast richten wij ons met ‘Beter aan het Werk’ op de duurzame inzetbaarheid van de individuele medewerker die al fysieke klachten heeft in een zo vroeg mogelijk stadium.”

‘Beter aan het Werk’

Met de propositie ’ Beter aan het Werk’ heeft de snelle, fysieke route die een medewerker met lichamelijke klachten binnen zijn bedrijf kan doorlopen, eindelijk vorm gekregen. “Uit onderzoek blijkt dat adequate arbeidsgerichte interventies vaak veel te laat worden in gezet, zodat de kans op lang verzuim toeneemt.”

“Diverse redenen liggen hier ten grondslag aan, maar de conclusie was dat er in de eerste 6 tot 8 weken van fysiek verzuim, te weinig adequaat en arbeidsgericht gebeurt. Juist in de eerste weken, het liefst al vóórdat verzuim intreedt, zou inzichtelijk moeten zijn wat er nodig is om de duurzame inzetbaarheid te verhogen. Wanneer je snel handelt, is de kans groot dat er minder nodig is om tot een duurzame inzetbaarheid te komen. Bij mentale klachten bestond al een duidelijke psychische route binnen het bedrijfsleven. Met ‘Beter aan het Werk’ hebben we nu een hele efficiënte, eenvoudige en laagdrempelige fysieke route opgezet die voor BrinQer en haar klanten begint met een online adviesgesprek en triage door een register bedrijfsfysiotherapeut. Daarnaast zijn we een van de weinigen in Nederland die de eventuele vervolginterventies met een landelijke dekking kan uitvoeren.”

Door deze landelijke dekking kan Gardien vrijwel iedereen, na de online advies en triage, binnen een half uur reis afstand zonodig behandelen, arbeidsgericht fysiek trainen of een werkplekonderzoek uitvoeren op de werkplek van de medewerker. “En zo komt bedrijfszorg voor iedereen letterlijk heel dichtbij”, geeft Arjan aan. “We kunnen iedereen snel helpen en zo maken we deze fysieke route heel laagdrempelig. Met ‘Beter aan het Werk kan écht in een vroeg stadium grip verkregen worden op mensen die kampen met fysieke klachten. Hoe eerder deze klachten herkend en erkend worden, hoe eerder een start met de juiste interventies gemaakt kan worden. Dit geldt ook voor de conclusie dat er geen aanvullende of andere interventies nodig blijken en gericht advies voldoende is. Bovendien wordt de kans dat een eerste consult bij een bedrijfsarts na 6 tot 8 weken niet meer plaats hoeft te vinden, ook vergroot.”

Wil je meer weten over deze interventie? Vraag onze brochure aan of stel je vraag via goedeservice@brinQer.nl of 055-3574360