chatsimple

Partner aan het woord: Medipro

8 feb 2022

Met BrinQer en Medipro samen naar een rookvrije werkomgeving

Hoe bereik je zoveel mogelijk mensen die behoefte hebben aan goede professionele hulp bij het stoppen met roken? Dit is één van de vragen waar Medipro zich mee bezig houdt. In 2021 werd daarom het contact gelegd met BrinQer | jouw arbodienst.

Professionele hulp bij het stoppen met roken

Medipro is specialist in Stoppen met Roken begeleiding en heeft veel ervaring in het begeleiden van werkgevers en werknemers. Ongeveer 20% van de Nederlandse bevolking rookt. Hiervan wil een groot deel eigenlijk het liefst stoppen, maar krijgt dit niet voor elkaar zonder professionele hulp. Voor werkgevers is het met de nieuwe moeilijker om werknemers de gelegenheid en ruimte te bieden om in de werkomgeving te roken.

Voordelen voor zowel werkgever als werknemer

In 2021 sloegen Medipro en BrinQer de handen ineen om zoveel mogelijk rokende werknemers de juiste Stoppen met Roken begeleiding aan te bieden. Medipro biedt speciale Stoppen met Roken Programma’s voor bedrijven aan. Door de groep rokende werknemers te verkleinen, kunnen bedrijven onder andere aanzienlijke kostenbesparingen realiseren. Niet alleen in tijdswinst op extra rookpauzes en besparing op hogere verzuimkosten, maar ook door minder te investeren in fysieke maatregelen om bijvoorbeeld toegestane rookruimtes te creëren. Collectief stoppen met roken via de werkgever heeft ook verschillende voordelen voor de werknemers: samen met collega’s stoppen betekent ook een extra motivatie en stok achter de deur. De verleiding om toch even een rookpauze te nemen kan aanzienlijk kleiner zijn als andere collega’s ook niet meer roken.

Samen werken aan vitaliteit

Arbodienst BrinQer heeft met haar 20 jarige bestaan een groot netwerk en klantenbestand opgebouwd. Door gebruik te maken van dit netwerk wil Medipro de juiste doelgroep bereiken om uiteindelijk ook de persoonlijke coachingstrajecten in te kunnen zetten. BrinQer onderscheidt zich door haar sterke focus op preventie en inzetbaarheid. Het fit en vitaal houden van werknemers, voorkomt dat zij in de toekomst (langdurig) uitvallen. Stoppen met roken heeft een groot effect op de vitaliteit van medewerkers. Door de raakvlakken in de visie op vitaliteit en inzetbaarheid van Medipro en BrinQer kwam er snel een stabiele samenwerking tot stand. Via de klanten van BrinQer worden de rokers bereikt die via hun werkgever willen stoppen met roken. Aan de andere kant vult Medipro met haar specialistische kennis de diensten van BrinQer aan.

Een rookvrije werkomgeving

Wil jij ook een rookvrije werkomgeving creëren met vitale en gezonde werknemers die duurzaam inzetbaar zijn? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Ik wil meer informatie