chatsimple

Test je medewerkers preventief op COVID-19 en creëer rust en zekerheid in jouw organisatie!

19 okt 2022

Nu het aantal coronabesmettingen weer stijgt, vragen veel werknemers zich af: mag ik naar kantoor komen of moet ik thuiswerken bij griep- of verkoudheidsklachten? In amper een week tijd is het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen flink gestegen, het aantal coronabesmettingen leidt in veel organisaties tot de vraag wat het huidige coronabeleid is en wat de regels zijn bij griep- en verkoudheidsklachten. Moeten snotterende werknemers met een negatieve coronatest bijvoorbeeld thuiswerken of naar kantoor komen?

Het snel kunnen vaststellen van een corona-infectie en snelle contactopsporing zijn essentieel voor het beheersen van de huidige verspreidingen. Oorspronkelijk was het testbeleid gericht op mensen die symptomen hadden van een mogelijke besmetting met het virus. Inmiddels weten we dat mensen echter ook al besmettelijk zijn nog vóórdat er symptomen optreden en bij veel mensen verloopt een infectie zelfs zonder klachten.

Onze partner MediCorps verzorgt preventieve testen bij bedrijven en bij medewerkers thuis.

 

Hoe werkt het? 

Er wordt altijd eerst bekeken en besproken welke test-strategie het beste bij jouw bedrijf past. Medewerkers met corona-achtige klachten worden binnen 2 uur thuis getest, met directe uitslag. Medewerkers zonder klachten worden op het werk preventief getest volgens een vastomlijnd testprotocol. Zo hou jij jouw organisatie veilig open!

MediCorps heeft verschillende corona-testen waarop jouw medewerkers getest kunnen worden.

Antigeen sneltest

MediCorps werkt met een antigeen sneltest (de Panbio™ COVID-19 Ag Rapid Test van Abbott) die binnen 10 minuten al duidelijkheid geeft. De gevoeligheid van deze tests is zeer hoog. Ook bij vroege infecties en bij mensen die feitelijk geen klachten hebben. Dat alles maakt deze test zeer geschikt voor frequente controles binnen jouw bedrijf maar ook wanneer je bijvoorbeeld een personeelsbijeenkomst in de planning hebt staan.

De antigeen sneltest toont bepaalde spike-eiwitten van het virus aan in neus- en/of keelslijm. Wanneer MediCorps test met een antigeen sneltest dan wordt er een doorlooptijd van 8 tot 12 minuten gehanteerd. Doordat de Omikron variant later detecteerbaar is dan de andere varianten weet ja na testen bij MediCorps zeker dat je een geldige antigeen sneltest hebt gehad.

Er doen veel verhalen de ronde over de betrouwbaarheid van de sneltesten. De betrouwbaarheid is echter uitvoerig getoetst door de wetenschap en wordt zeer betrouwbaar geacht (circa 99 procent sensitief). De meest belangrijke factor die van invloed is op de betrouwbaarheid is de manier waarop de test wordt afgenomen. MediCorps werkt daarom alleen met BIG-geregistreerde verpleegkundigen die een specifieke aanvullende training hebben gevolgd.

PCR-test

Om definitief te kunnen vastleggen of iemand binnen jouw bedrijf COVID-19 heeft, wordt er een PCR-test gedaan. Met een PCR test wordt vastgesteld of iemand het virus bij zich draagt. MediCorps werkt met mobiele laboratoria, die verpleegkundigen mee kunnen nemen naar de testlocatie. Per test duurt het 20 minuten voordat je de uitslag hebt, eventueel met reiscertificaat.

De verpleegkundige komt bij bedrijven en bij medewerkers thuis en is binnen 2 uur op locatie.

Wil jij ook testen binnen jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op voor meer informatie via goedeservice@brinQer.nl / 055-357 43 60 of via ons contactformulier:

 Contact