chatsimple

Werkplezier in de Zorg! Het verhaal van Teammanager Sandra bij het Slingeland Ziekenhuis

30 jan 2024

Morgen is het de Dag van het Werkplezier in de Zorg en geven we wat extra aandacht aan mensen in het zorgvak. Vooruitlopend op dit thema delen we alvast graag het verhaal van Sandra ter Horst, Teammanager Vrouw en Kind bij onze klant het Slingeland Ziekenhuis. Ze vertelt ons hoe zij dag in dag uit haar voldoening haalt en hoe zij voor haar werkgeluk blijft zorgen.

“Ik heb de leukste baan in deze regio, dus natuurlijk vertel ik daar graag over!”. Hiermee startte Sandra het interview met BrinQer. Sinds 1990 is Sandra werkzaam in de zorg en heeft heel bewust de keuze gemaakt om in deze sector te werken. “Na mijn opleiding MDGO Verzorging heb ik de Verpleegkundige opleiding gevolgd. Ik heb altijd al affiniteit met de zorg gehad en wil niet alleen een bijdrage aan de zorg leveren maar ook aan de kwaliteit van zorg.”

In Winterswijk begon Sandra in haar eerste baan als verpleegkundige. De eerste tien jaar als algemeen verpleegkundige en doorgegroeid naar manager. In 25 jaar dienstverband heeft zij diverse rollen binnen het ziekenhuis vervuld. “Ik heb hier met ontzettend veel plezier gewerkt en kreeg de kans om diverse rollen te vervullen en mij te ontwikkelen. Daarna heb ik een overstap gemaakt naar de functie van Zorgteammanager binnen de gehandicaptenzorg. Ook al had ik een bijzonder leuke functie en een fijne werkomgeving, de wereld van het ziekenhuis bleef me trekken. Anderhalf jaar geleden ben ik bij het Slingeland Ziekenhuis begonnen.”

‘Het is altijd dynamisch en uitdagend in een ziekenhuis’

Waarom Sandra weer in een ziekenhuis wilde werken? “Geen dag is hetzelfde, daar word ik blij van. Het is afwisselend en vooral heel dynamisch. Een ziekenhuis is echt een bedrijf op zich en als manager heb ik te maken met uiteenlopende facetten en mensen. We draaien 24/7 door en hebben veel met adhoc werkzaamheden te maken. Ik houd echt van mijn werk, ik kan op één hand de dagen tellen waar ik minder plezier en voldoening uit heb kunnen halen.”

‘Met het team willen we altijd de beste kwaliteit zorg geven’

Ontwikkeling en kwaliteit zijn Sandra’s grootste drijfveren. “De mensen met wie ik werk zijn heel gedreven en hebben passie voor hun vak. Als team zorgen we er voor dat we samen beter worden, we ons ontwikkelen en hoge kwaliteit blijven leveren. Ik werk met een fijn team collega’s, we kunnen goed met elkaar sparren en ventileren. Slingeland faciliteert hier ook goed in door diverse programma’s te organiseren.”

‘Ik blijf ambitieus en zal me altijd blijven ontwikkelen’

“Persoonlijk blijf ik ook leren; zo ben ik momenteel bezig met een MBA en heb ik mijn HBO Management opleiding afgerond. Het klinkt misschien veel, 36 uur werken in een management functie en daarnaast studeren. Maar ik haal er juist veel voldoening en energie uit! En ik zorg er voor dat ik daarnaast genoeg tijd voor mijzelf heb, mijn beweging krijg en leuke dingen doe.” Sandra hoopt haar ambitie om verder door te groeien, waar te maken na het afronden van haar opleiding. “Ik wil nog wel een stap maken en doorgroeien naar een strategische management positie”, vult ze aan.

‘Werkgeluk heb je zelf in de hand, werkplezier maak je samen’

“Ik zal altijd de ambitie hebben om een rol te spelen in de kwaliteit van zorg en hiermee de best mogelijke zorg te kunnen verlenen. En dat gaat wat mij betreft ook hand in hand met werkgeluk. Ik vind dat iedereen zelf verantwoordelijk is voor werkgeluk. Passie, plezier en positiviteit zijn hier voor mij leidend in. Als je probeert alles vanuit het positieve te benaderen, in mogelijkheden te denken en met elkaar het gesprek te voeren dan houd je grip op je eigen werkgeluk. We hebben een leuk en waardevol vak en hebben iedereen nodig dus iedereen is even belangrijk. We dragen immers allemaal ons steentje bij aan de zorg en moeten dan ook voor elkaar zorgen en aandacht voor elkaar hebben!”