chatsimple

Op weg naar een vitale organisatie

♥ Wil jij dat je medewerkers met plezier werken?
♥ Wil je met behulp van handige tips en professionele ondersteuning een vitaliteitsbeleid ontwikkelen?
♥ Wil jij dat medewerkers regie nemen over hun eigen vitaliteit en wil je dit graag stimuleren?

Speciaal voor HR van leden van Business Club Vitesse Gelredome biedt BrinQer / Vitalavie een programma op maat om vitaliteitsbeleid vorm te geven.

Daarnaast bieden we interactieve workshops, zoals:
  • Beter slapen, meer energie
  • Gezonder eten, meer energie
  • Betere balans werk en privé

Meer weten? 

Mail onze vitaliteitsexpert Wilma Wouters

Of bel Wilma Wouters op 055- 357 4360


Vitaliteit is een gedeelde verantwoordelijkheid van werkgever en werknemer. Naast het ‘aanzetten’ van medewerkers om aan de slag te gaan met hun eigen vitaliteit en inzetbaarheid, zijn er ook diverse knoppen waar de organisatie aan kan draaien om de medewerkers optimaal te faciliteren.

Om succesvol tot een vitale organisatie uit te groeien is het van belang goed aan te sluiten bij de missie & strategie van de organisatie maar ook om een integrale aanpak te kiezen.

Voor onze adviesopdrachten maken wij daarom gebruik van het Model Vitale organisaties (De Vitaliteitsmanager®, 2020). In dit model onderscheiden we zes pijlers:  Leiderschap & Cultuur, Arbeidsregelingen, Verzuim & Re-Integratie, Persoonlijke ontwikkeling, Arbeids-omstandigheden en Vitaliteitsmanagement. De zes pijlers zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar onderling. Elke pijler kent zijn eigen dominante thema’s.