chatsimple

Collega Miranda aan het woord: “Ik kan me bij BrinQer continu ontwikkelen”

17 mei 2023

In onze blogserie Collega aan het Woord, stellen we de teamleden van BrinQer aan je voor. De vorige aflevering heeft Jos Hoexum, één van de founding fathers van BrinQer, ons meegenomen in de ontwikkeling van BrinQer van de afgelopen decennia. Het stokje heeft hij overgedragen aan onze medisch secretaresse Miranda Geertsema.

‘Voor mijn 50e loop ik mijn eerste marathon!’

Miranda woont in Apeldoorn en weet haar baan en drukke gezinsleven heel goed in balans te houden door voldoende aandacht en tijd aan haar eigen passies te besteden. “Met mijn vriend heb ik een leuke lat relatie en we hebben samen vier opgroeiende pubers die volop in school en sport actief zijn. We houden van leuke dingen doen, met mijn vriend ga ik graag naar feestjes en we houden van het leven. Om naast ons bourgondische leven alles in balans te houden en ook voldoende tijd voor mezelf te hebben, zing ik in een pop- en rockkoor en train ik regelmatig. Al voor de geboorte van mijn kinderen liep ik lange afstanden en die heb ik nu sinds twee jaar uitgebreid. Inmiddels loop ik halve marathons en train ik actief om voor mijn 50ste mijn eerste marathon te kunnen lopen!”

Ooit begonnen met de kappersopleiding maar deze vanwege kapperseczeem niet afgemaakt. Twee opleidingen verder kwam Miranda in dienst als doktersassistente bij een huisarts. “Ik heb hier elf jaar met plezier gewerkt, we waren een kleine praktijk en werkten nauw samen. Op een gegeven moment zette de praktijk een groei in en het begon bij mij te kriebelen. Na een deeltijdopleiding Maatschappelijk Werk heb ik een uitstap gemaakt. Door de economische crisis raakte ik mijn baan als maatschappelijk werker kwijt en ben ik als praktijkondersteuner gaan werken na de opleiding POH-GGZ te hebben afgerond. Ik bemerkte dat ik geen affiniteit had met psychiatrische vraagstukken en toen mijn privé situatie daarnaast ook nog wijzigde, besloot ik een stap terug te doen.”

‘Vanuit het Apeldoorns netwerk kwam ik in contact met BrinQer’

Als medisch secretaresse in het ziekenhuis en in de zorgbemiddeling kon Miranda haar verzorgende en ondersteunende eigenschappen goed kwijt. Na vijf jaar ervaring te hebben opgedaan, kwam ze via het Apeldoorns netwerk in contact met BrinQer. “Mijn vriend kent Arjan Donker (directeur bij BrinQer) en zo kwam de vacature en mijn zoektocht tijdens een sportochtend ter sprake. Al snel kwam ik op eerste gesprek en mocht daarna een dagdeel meekijken bij de afdeling en de collega’s. De mooie locatie maar ook de informele en warme sfeer voelden meteen goed. Ik zit nu meer dan een jaar bij BrinQer en ik zit echt op mijn plek. Het is een hartelijke club, er zijn korte lijnen onderling en er is geen interne concurrentie. Iedereen gunt elkaar hier het beste. De regelvrijheid is ook in grote mate aanwezig en daarnaast draag je gezamenlijk zorg voor de continuïteit.”

‘Ik kreeg een warm welkom en de sfeer voelde meteen goed’

In eerste instantie werd Miranda ingewerkt als planner maar al snel kon zij werkzaamheden op het medisch secretariaat oppakken. “Ontzorgen in de breedste zin van het woord staat in deze rol centraal. Bij het medisch secretariaat zijn we verantwoordelijk voor alle administratieve handelingen als het gaat om het complementeren van de dossiers zodat de arts zijn werk goed kan doen. Ik heb bijvoorbeeld te maken met het opvragen van machtigingen, medische gegevens en stukken voor het UWV. Maar ook voorbereidend werk voor bijvoorbeeld second opinions en taken in geval van RI&E, arbeidsdeskundig onderzoeken en spoor 2 trajecten. We moeten hier heel zorgvuldig en discreet werken, want we hebben met gevoelige en vertrouwelijke informatie te maken. Ik zit hier echt op mijn plek en voorlopig is er nog voldoende te ontwikkelen!”

‘Bij BrinQer blijf ik me ontwikkelen!’

Inmiddels heeft Miranda versterking gekregen en is ze bezig met het inwerktraject van haar nieuwe collega Jacqueline op de werkzaamheden van het medisch secretariaat. “We kunnen nu echte stappen maken en een stevig secretariaat neerzetten. We maken diverse positieve ontwikkelingen door en er wordt nu meer in beton gegoten. Voorlopig is er nog meer dan genoeg te doen en te behalen, ik ben nog lang niet uitgeleerd en uitgekeken bij BrinQer. Zolang ik het gevoel houd dat ik me kan blijven ontwikkelen, blijf ik blij! En met alles waar BrinQer mee bezig is, geloof ik niet dat dit gevoel snel verdwijnt.”