chatsimple

Leren en werken bij BrinQer: “Na mijn diploma blijf ik graag bij BrinQer om me nog verder te kunnen ontwikkelen”

4 apr 2024

Leren en werken bij BrinQer: “Na mijn diploma blijf ik graag bij BrinQer om me nog verder te kunnen ontwikkelen” 

 

Als erkend leerbedrijf biedt BrinQer regelmatig leer- en stageplaatsen aan. David Marsman volgt de BBL opleiding Marketing en Communicatiespecialist en vertelt over zijn leerwerkplek bij BrinQer.  

 

In het najaar van 2023 startte David met de BBL opleiding Marketing en Communicatiespecialist aan het Rijnijssel College en aan zijn zoektocht naar een leuke leerwerkplek. “Na mijn sollicitatie bij BrinQer hoefde ik niet verder te zoeken”, vertelt hij.

‘Ik koos bewust voor een BBL opleiding’

David woont in Zutphen en reist vier dagen per week naar het kantoor van BrinQer in Apeldoorn. Eén dag per week volgt hij lessen in Arnhem. “Ik heb bewust voor een BBL opleiding gekozen. Na de opleidingen E-Commerce en Manager Ondernemen Horeca, wilde ik graag meer in de praktijk bezig zijn naast het leren. Ik kon mijn draai niet vinden in volle lesweken op school, dus een BBL opleiding waarin ik kan werken en maar op één vaste dag naar school hoef past veel beter bij mij. Omdat er op dit moment veel mogelijk is op marketing & communicatie gebied, koos ik deze richting. Ook met oog op de toekomst en mogelijkheden na mijn opleiding!”

‘De sfeer bij BrinQer voelde meteen goed’

Voor aanvang van de opleiding solliciteerde David bij BrinQer. “Na mijn inschrijving bij Rijnijssel ben ik meteen gaan zoeken naar leuke bedrijven en leerwerkplekken. Op www.stagemarkt.nl kwam de vacature van BrinQer voorbij en ik solliciteerde direct. Ik werd al snel gebeld door Aaltje Cornelies, de praktijkopleider van BrinQer voor deze vacature. Binnen een paar weken had ik twee fijne gesprekken. De sfeer was informeel, ontspannen en ik voelde me al heel erg op mijn gemak. Ik kon meteen mezelf zijn en kon goed mijn eigen verhaal en vragen kwijt.”

Omdat de BBL opleiding Marketing en Communicatiespecialist ook (Commerciële) Binnendienst onderdelen bevat, werd bij BrinQer een combinatie leerwerkplek ingericht. “Aaltje begeleidt mij in Marketing en Communicatie en Jamie in de Binnendienstwerkzaamheden. Ik vind het een leuke combinatie en leer hier erg veel. Omdat ik mijn opleiding zo snel mogelijk wil afronden, wilde ik graag 32 uur werken. En gelukkig was dit bij BrinQer ook mogelijk. Niet lang na mijn eerste schooldag kon ik beginnen. En dat is alweer vijf maanden geleden.”

‘Ik mag hier veel leren, proberen en doen en krijg goede begeleiding’

Inmiddels is David ook begonnen met de uitwerking van zijn eerste examenopdrachten. “Na een fijne inwerkperiode kreeg ik al snel eigen taken en projecten. Ik draai onder andere nu mee met de telefoondiensten, voer datacontroles uit, zorg voor de berichten op de social media accounts van BrinQer, heb nieuwe pagina’s en een chatbot op de website gemaakt, verzorg nieuwsbrieven en maak verschillende losse ontwerpen op verzoek van collega’s. Ik werk met verschillende applicaties en systemen, het is heel afwisselend en ik leer elke dag weer nieuwe dingen. En omdat ik tijdens het werk al zoveel leer en op mag pakken, kan ik grote delen van mijn examenopdrachten nu al uitwerken. En hierdoor ben ik me ook bewust van hoeveel ik eigenlijk al bij BrinQer mag doen. In juni ga ik mijn eerste presentatie voor school uitvoeren en zullen de eerste onderdelen beoordeeld worden. Ik weet zeker dat ik dit, ook met de begeleiding bij BrinQer, goed ga afronden!”

‘Voor de zomer hoop ik mijn eerste examenonderdeel al te halen’

“Ik kan bij alle collega’s terecht met vragen, ook bij de andere afdelingen en bedrijfsartsen kan ik mijn vragen kwijt. Voor mij was het nieuw om in een kantoorbaan in een volwassen bedrijf te werken, maar ik voel me hier heel welkom en op mijn gemak. Ik wil graag leren en werken en krijg hierin veel vrijheid en flexibiliteit. Het is heel fijn dat je hier fouten mag maken en dat er oog is voor kwaliteit. Ik ben blij dat ik deze leerwerkplek heb gevonden, over een jaar wil ik mijn diploma op zak hebben en ik hoop dat ik mij daarna nog verder mag verbreden bij BrinQer. Ik zie mijzelf hier nog wel wat jaartjes zitten!”