chatsimple

‘Mensen worden ervaren, daar moet je als bedrijf in investeren’

29 mrt 2022

Als erkend leerbedrijf en arbodienstpartner op gebied van preventie en duurzame inzetbaarheid, geeft BrinQer | jouw arbodienst veel zorg en aandacht aan belangrijke HR thema’s. Denk hierbij aan binden/boeien, motivatie/betrokkenheid en kennis/kunde. Hoe zorgen we bij ons en bij onze klanten voor optimaal betrokken, productief en vitaal personeel? En hoe creëer je een gezonde werkomgeving waar je medewerkers aan verbonden willen blijven?

Sonja Landkroon, Hoofd HRM bij onze klant SDR Elektrotechniek B.V., vertelt over hun filosofie en hoe zij investeren in een duurzame relatie met hun leerlingen en medewerkers.

SDR Elektrotechniek is een elektrotechnisch installatiebedrijf met ruim 100 jaar ervaring in het ontwerpen, installeren en onderhouden van elektrotechnische installaties inclusief inbraak- en brandmeldinstallaties. Daarnaast verzorgt SDR met haar 180 personeelsleden ook oplossingen op gebied van telematica, noodstroom, zorgsystemen en domotica. In de regio Amsterdam heeft SDR een indrukwekkend portfolio aan opdrachtgevers waar bekende hotels, mediabedrijven, musea onder vallen maar ook zorginstellingen en moderne kantoorgebouwen.

‘Mensen worden ervaren, daar moet je als bedrijf in investeren’

“De filosofie van SDR luidt van oudsher: als je ervaren mensen wil, dan moet je ze zelf opleiden.” aldus Sonja. “Past een persoon binnen ons bedrijf en voldoet deze aan de minimale eisen, dan leiden wij de medewerker zelf op en stimuleren vervolgens de doorstroom bij de medewerkers binnen ons bedrijf. Mensen zíjn immers niet ervaren, ze wórden ervaren. En in de mensen die dan voor dit vak kiezen en voor jou als werkgever, dáár moet je in investeren. Dit is altijd al onze filosofie geweest en die werkt voor ons nog steeds uitstekend.”

‘Als werkgever heb je ook de taak om de branche aantrekkelijk te maken’

SDR biedt leerlingen en stagiairs al sinds jaar en dag, ervaringsplaatsen en leer-werkplekken. Door nauw samen te werken met scholen in de regio heeft SDR een hoge instroom. “Als bedrijf heb je ook een taak om de branche aantrekkelijk te maken. Jonge mensen moeten een goed beeld krijgen van een vak, van een bedrijf maar ook van het toekomst beeld van een werkveld. Zo doen we een aantal keer per jaar mee aan open dagen, we geven gastlessen en organiseren sessies waarin scholieren mee kunnen lopen met onze monteurs. De investeringen die we hierin doen, zijn vooral bedoeld om (jonge) mensen te laten zien wat het werk inhoudt en welke toekomstperspectieven ons vak biedt. Niet eens zozeer om vacatures in te vullen. ”

‘Elke begeleider krijgt bij ons een training Werkplekbegeleiding’

Op dit moment heeft SDR een tiental stageplaatsen opgevuld met leerlingen van niveau 1 t/m 4. De begeleiding van de leerlingen is bij SDR goed georganiseerd. “Ervaren monteurs en chefs die interesse hebben om leerlingen te begeleiden, krijgen bij ons een training werkplekbegeleiding zodat ze de leerling beter kunnen begeleiden. Een leerling uitleg geven over je vak is wat anders dan weten hoe je op de beste manier een leerling kan helpen en motiveren.”

‘We geven altijd de kans om te leren en te ontdekken’

Jaarlijks neemt SDR nieuwe BBL leerlingen aan, waarvan zeker driekwart bij de organisatie blijft werken. “Ook dat is een bewuste keuze en een investering die we doen. Er zijn zelfs 2 leerlingbegeleiders aangesteld zie zich met de voortgang en begeleiding van de leerlingen bezighouden. We geven mensen altijd de kans en de tijd om te ervaren en te ontdekken of hun werkethos en werkplezier bij onze organisatie en het vak ligt. Leerlingen die nog zó jong zijn, moeten nu eenmaal eerst leren en ervaren.” De diversiteit aan diensten die SDR in huis heeft, biedt vele mogelijkheden aan haar medewerkers. Verbreding- en verdiepingsmogelijkheden zijn door de verschillende specialisaties en ontwikkelingen volop aanwezig. “Wij bieden medewerkers veel toekomstperspectieven en geven ook de ruimte om ontwikkel- en groeibehoeften in te vullen. De elektrotechniek is echt een leuk vak waar toekomst in blijft zitten!”