chatsimple

Werkplezier in de Zorg: ‘Ik ervaar het als heel dankbaar werk’

25 jan 2022

     

Mieke Kors heeft op 1 december 2021 haar 25 jarige jubileum bij Gelre Ziekenhuizen bereikt! In dit blog vertelt ze over haar ervaringen en haar baan, wat haar motiveert en waar ze haar voldoening uithaalt.

“Na mijn opleiding, in het voormalige Pieter Pauw ziekenhuis te Wageningen, ben ik in Bussum begonnen in de zorg en heb daarna in het AMC Amsterdam gewerkt op de longafdeling. De opkomst van AIDS heb ik zelfs nog bewust meegemaakt, wat een uitzonderlijke periode was. Na de geboorte van mijn dochter besloot ik te stoppen met werken omdat het erg lastig was om voor een plek bij de kinderopvang in aanmerking te komen. Die time-out heeft echter niet lang geduurd; ik kwam al vrij snel in de wijkverpleging terecht. Na een paar jaar ben ik met mijn gezin verhuisd naar Deventer. Via een uitzendbureau kwam ik op 0-uren basis bij Gelre Ziekenhuizen te werken. Inmiddels ben ik alweer 25 jaar verder.” In 2009 heb ik nog een opleiding “Praktijkondersteuner Huisarts” gevolgd en naast de baan in het Gelre, één jaar in dit vakgebied gewerkt. Ik heb dus alle facetten van de zorg meegemaakt.

‘Ik heb me constant kunnen ontwikkelen en ervaring op kunnen doen’

Mieke werkt als verpleegkundige op de KNO-Kinderdagverpleging. Ze brengt kinderen naar de operatie afdeling, haalt ze daar op, verzorgt ze en geeft ook nazorg. Ze begeleidt en informeert de ouders met en over hun kind. “Mijn werk bevalt me nog altijd heel goed en ga elke werkdag met een voldaan gevoel naar huis. Ik heb echt geluk gehad dat deze baan toentertijd op mijn pad kwam. Ik had toen jonge kinderen en een man die onregelmatig werkte. Met een parttime dagdienst baan kon ik mijn rol als moeder perfect combineren.”

‘Met deze baan kon ik mijn gezins- en werkleven heel goed combineren’

“Ook op de KNO-Kinderdagverpleging komen situaties voor die je verrassen. Soms word je geconfronteerd met verhalen, die emoties kunnen oproepen bij mij en de ouders van de kinderen. Dit soort momenten geeft mij het besef dat niet iedereen het altijd makkelijk heeft.”

‘Ik ervaar het ook als heel dankbaar werk’

De afgelopen Corona-periode heeft Mieke ook niet stilgezeten. Vrij snel heeft zij zich ingezet als omloopverpleegkundige op de COVID-afdeling. Zij hield zich bezig met de ondersteunende taken.
“Ik hield me vooral bezig met de basiszorg en als ‘buddy’ voor de verantwoordelijke verpleegkundige. Ook heb ik me aangemeld voor het vaccinatieprogramma van het Gelre. Ik heb in deze periode heel veel inzicht gekregen in de ziekte COVID en de COVID-zorg. Alle hulp is hard nodig en ik ervaar het ook als dankbaar werk. We hebben als zorgpersoneel heel veel samen meegemaakt. We hebben veel steun aan elkaar gehad. Ik heb kennis mogen maken met veel andere collega’s binnen Gelre ziekenhuizen en ik heb weer veel inzichten en ervaringen opgedaan.”