chatsimple

Traject Werkfit Maken: “Het is ons als werkgever eigenlijk heel makkelijk gemaakt”

28 jun 2023

Ons team re-integratiespecialisten begeleidt voornamelijk mensen vanuit ziekte naar werk. Voor het UWV worden verschillende trajecten ingezet, waaronder het traject ‘Werkfit Maken’. Dit is een re-integratietraject voor mensen die al een lange tijd niet aan het werk zijn geweest. Denk dan aan mensen met een arbeidsongeschiktheid- en Ziektewet uitkering van het UWV. Deze cliënten worden in dit persoonlijke en maatwerk traject begeleid en klaargestoomd voor de arbeidsmarkt.

Onze re-integratiespecialist Floor kwam via een verwijzing vanuit het UWV in contact met cliënt Christel en loopt sinds augustus vorig jaar met haar mee in het Werkfit traject.

Ongeveer een jaar geleden was Christel voor haar behandeltraject bij Isokin en raakte verder in gesprek met haar fysiotherapeut Johann. “Ik was inmiddels ruim vier jaar thuis en ik was er klaar voor om weer te gaan werken. Ik had alleen geen idee waar ik moest beginnen en ik wilde niet zomaar een baan zoeken om te werken ‘om het werken’ maar iets doen wat écht bij mij past. Johann gaf aan dat hij wel mogelijkheden bij Isokin zag. En toen is het allemaal gaan rollen.”

“Christel was cliënt patiënt bij mij voor fysiobehandeling”, vertelt Johann. “Toen werkhervatting ter sprake kwam heb ik haar aangeboden om te kijken of we bij Isokin mogelijkheden hadden voor een werkervaringsplaats met uitzicht op vast werk. Ik heb Christel tijdens ons behandeltraject goed leren kennen en wist dat zij over de juiste competenties beschikt om de rol te vervullen die we bij Isokin goed konden gebruiken. Christel heeft na ons gesprek meteen het initiatief genomen om het UWV te benaderen en het Werkfit traject op te starten. Ze heeft er zélf voor gezorgd dat alles in gang werd gezet. En nu hebben we haar ook vaste uren kunnen geven, we zijn heel blij met Christel: ze laat hier alles op rolletjes lopen. Zowel de pro-activiteit van Christel als de flexibiliteit van Floor als begeleider hebben dit traject voor ons als werkgever heel makkelijk gemaakt.”

“Ik ontving de uitnodiging van het UWV voor mijn herkeuring. Ik heb toen de situatie toegelicht en aangegeven dat ik werkervaring bij Isokin op kon doen. Het Werkfit traject werd opgestart en via Isokin kwam ik bij BrinQer terecht. Het eerste gesprek met Floor vond ik wel spannend. Een onbekende die de regie pakte over mijn leven, dat maakte het wel een beetje eng. Maar Floor heeft me zelf de regie laten houden en mij hierin altijd gerespecteerd. Ik vond het fijn dat ze al snel mijn uitdagingen zag en me ook direct aansprak op mijn valkuilen. Ik wist meteen wat ik aan haar had.”

Tot de zomer loopt de begeleiding van het Werkfit traject door. “Floor is vooral een sparringpartner voor mij en trapt even voor me op de rem als dat nodig is. Ze is altijd heel realistisch en heeft mijn welzijn op de eerste plaats: ben ik goed bezig voor mijn gezondheid, hou ik mijn balans, hoe ontwikkelen mijn werkzaamheden en pak ik genoeg rust? Het lukt me steeds beter om het zelfstandig te doen maar het is fijn dat Floor er voor me is om mee te kunnen sparren.” Johann vult aan: “Christel is geen cliënt van mij meer, maar een volwaardige collega! En als het nodig is in de toekomst, na afronding van het traject, zullen we graag op Floor terug vallen als klankbord.”

“Isokin is er voor de mens, in elk opzicht”, sluit Christel af. “De lijnen zijn heel kort en alles is bespreekbaar in het team. Alles is hier op de mens gericht, niet alleen op de sporters en cliënten maar zeker ook op elkaar”. Johann vult aan: “Het uitgangspunt bij Isokin is dat we iedereen behandelen zoals we zelf ook behandeld willen worden. Dus ook onze collega’s.”

Wil je meer weten over Isokin Training & Therapie en ben je benieuwd naar Johann, Christel en de rest van het team? www.isokin.nl

Naast het traject Werkfit Maken, voeren we ook de trajecten Naar Werk en Modulaire diensten uit voor het UWV. Ons team is gespecialiseerd in diverse coaching trajecten en begeleidt ook in Spoor 2. Lees het verhaal van José: www.brinqer.nl/nieuws/met-de-juiste-hulp-kom-je-er-altijd-weer-uit/