chatsimple

Boostervaccinaties zorgpersoneel van start met BrinQer

24 nov 2021

Het is ons allemaal niet ontgaan: de besmettingscijfers en ziekenhuisopnames van COVID patiënten lopen op, het personeel in de zorg staat onder grote druk. Van groot belang dat het zorgpersoneel zo goed mogelijk wordt beschermd om gezond en optimaal inzetbaar te zijn en te blijven. Vorige week werd bekend gemaakt dat de boostervaccinatie per direct beschikbaar komt voor het zorgpersoneel. “En natuurlijk dragen wij ook graag weer ons steentje bij aan het vaccinatieprogramma” vertellen Miranda ter Huurne en Jolanda Wagenaar van BrinQer | jouw arbodienst.

Als arbodienst is het BrinQer aan alles gelegen om te zorgen dat werknemers in goede gezondheid optimaal inzetbaar zijn en blijven. Tijdens de coronapandemie heeft de Apeldoornse arbodienst voor een aantal enorme uitdagingen gestaan. “Zo is vorig jaar in samenwerking met Apeldoornse ondernemers een snelteststraat ingericht voor bedrijven en hebben wij zo’n 3.500 werknemers in de regio getest. Begin dit jaar hebben wij administratieve ondersteuning gegeven aan onze klanten Gelre Ziekenhuis en revalidatiecentrum Klimmendaal bij het vaccineren.”

              “Weer een mooie samenwerking met onze klanten om ons zorgpersoneel te beschermen”

Voor het vaccinatieprogramma van de booster hebben Gelre Ziekenhuis en Klimmendaal ook weer bij BrinQer aangeklopt met het verzoek om deze samen op te zetten en uit te voeren. “Gisteren zijn we gestart in het Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn en daar zal de komende 5 dagen volop worden gevaccineerd. Ook de ambulancemedewerkers uit de regio kunnen hun boosterprik bij het Gelre halen.”

BrinQer verzorgt de administratie en een deel van de dagelijkse coördinatie. “Er komt een hoop kijken bij de organisatie. Zo moeten we constant het aantal mensen per dag monitoren, omdat we per dag een afgewogen aantal vaccins beschikbaar hebben. We willen mensen die aan het eind van de dag komen niet teleurstellen met de mededeling dat er geen doses meer beschikbaar zijn”. Voor de afsprakenplanning wordt gebruik gemaakt van Planningsagenda, een gebruiksvriendelijk en zeer overzichtelijk systeem waar afspraken makkelijk ingepland kunnen worden. Plekken die vrijkomen omdat mensen verhinderd zijn worden eenvoudig inzichtelijk gemaakt en kunnen makkelijk weer worden ingevuld door personeel die wel beschikbaar zijn op dat moment om ingeënt te worden. Registreren gebeurt in het systeem van het RIVM, wat nu nóg belangrijker is in verband met de QR code die op veel plekken nodig is.

             “Weggooien is geen optie”

“We moeten constant paraat staan voor calamiteiten en flexibel zijn. De hele dag zijn we continu aan het monitoren en rekenen. Hoeveel vaccinaties kunnen we uit één flacon halen en hoeveel houden we over? Zo kunnen we tijdig personeel plannen voor de laatste inentingen voor die dag en maken we optimaal gebruik van de beschikbare flacons, want weggooien is geen optie. We zijn er trots op dat we weer een belangrijke bijdrage mogen leveren aan de zorg voor de bescherming en gezondheid van de medewerkers in de zorg.”