chatsimple

BrinQer Online Leren: jezelf online opleiden

7 sep 2021

Ken je BrinQer Online Leren al? Een van de onderdelen van onze BrinQer Academie? Op brinqer.leert.nl raak je niet uitgeleerd! Ons platform biedt momenteel 623 erkende opleidingen. Bingelearnen vanaf je bank. En het mooie is: iedereen kan eraan meedoen, ook jij!

De arbeidsmarkt verandert zo snel, dat het steeds noodzakelijker wordt om jezelf te blijven ontwikkelen en voor te bereiden op de toekomst. Een baan voor het leven zie je bijna niet meer. Starters op de arbeidsmarkt vinden bij een nieuwe baan de opleidingsmogelijkheden net zo belangrijk als het salaris. Tegenwoordig denkt men: ‘Ik ga maximaal 5 jaar bij dit bedrijf werken, ik wil dit en dat leren, daarna maak ik de volgende stap naar een ander bedrijf’. 

Veel banen gaan verdwijnen

De verwachting is dat ruim 10% van de Nederlandse banen de komende jaren verdwijnt door automatisering. Het lijkt erop dat de corona-crisis die trend zelfs heeft versneld, kijk maar naar de detailhandel. Steeds meer winkels gaan online, waardoor minder winkelpersoneel nodig is. Door het succes van webshops ontstaat er daarentegen meer vraag naar ICT’ers, marketeers, logistiek medewerkers en bezorgers. Het is dus belangrijk dat je met de tijd meegroeit en voorbereid bent op wat er gaat komen. 

Bingelearning vanaf je bank

BrinQer Online Leren helpt je om jezelf te blijven ontwikkelen. Zie het als een ‘Netflix voor opleidingen’ waarmee je kunt bingelearnen vanaf je bank. Ons online platform is opgericht voor een gezonde toekomst vanuit eigen regie. Je kunt hier alles leren wat je wilt en hoe jij het wilt. De trainingen zijn onder andere beschikbaar in e-books, video’s, tests en samenvattingen. Er zit dus altijd iets tussen wat bij jou past.  

 

Jezelf online opleiden tot expert

In de brinqer.leert.nl omgeving kun je een persoonlijk profiel aanmaken. Na het maken van een test zie je direct waar jouw sterktes en zwaktes liggen en kun je makkelijk zien welke opleiding bij jou past. De trainingen lopen enorm uiteen: van een cursus boekhouden tot een opleiding familierecht. Allemaal gecertificeerd; van Schoevers tot NCOI. Na elke afgeronde training ontvang je een erkend certificaat van de betreffende opleider. 

Een baan voor je imago

Vroeger werkte je om geld te verdienen. Tegenwoordig geeft je baan je ook een stukje identiteit. Een goed salaris is niet meer het belangrijkste, de status en het imago dat aan een functie hangt telt wel steeds zwaarder. Er verandert veel in banenland. Waar vroeger vooral de man de kostwinner in het gezin was, zie je anno 2021 steeds vaker dat mannen drie of vier dagen werken, zodat ze meer quality time met hun kinderen hebben. 

Voordelen voor bedrijven

Ook werkgevers, leidinggevenden en HR-medewerkers kunnen naar hartenlust bingelearnen. Zo is er een ruim aanbod aan trainingen omtrent de vier meetbare thema’s die zorgen voor duurzame inzetbaarheid van personeel:

  1. kennis en vaardigheden
  2. motivatie en betrokkenheid
  3. werk-privébalans
  4. vitaliteit en gezondheid

Je vindt er onder andere verzuimtrainingen, teamdoelstellingen per afdeling en de DISC-training.  Maar ook leerlijnen voor werknemers en werkgevers. Aan de hand van persoonlijkheidsprofielen kunnen opleidingstips worden gegeven. De trainingen zijn te volgen in verschillende opleidingsniveaus en vormen; denk aan luisterboeken, samenvattingen en video’s. 

Enthousiaste reacties

Uiteraard hebben we ook onze eigen medewerkers de (online) schoolbanken weer ingestuurd. De reacties zijn positief.  Collega Silvia: “Tijdens het surfen op brinqer.leert.nl ontdekte ik een mega wereld aan trainingen. Wat een keus! Voor mij werkt de audio-mogelijkheid het best: lekker luisteren terwijl ik in de natuur wandel.” Collega Sabine ontdekte interessante trainingen voor haar cliënten op het gebied van burn-out preventie, levensstijl en gezonde voeding: “Het platform is laagdrempelig en biedt zowel korte als uitgebreide cursussen.

 

Neem een kijkje op de BrinQer Academie