chatsimple

Collega aan het Woord: ‘In deze rol komt alles mooi samen, ik voel me als een vis in het water’

27 feb 2024

Nieuwe aflevering van Collega aan het Woord: Sales- en relatiemanager Caroline van der Werff

Het afgelopen jaar werden onze persoonlijke blogs over de medewerkers bij BrinQer wederom goed ontvangen en gelezen. In 2024 trapten we af met onze stagiair Julian Hessing. Deze aflevering de beurt aan Caroline, zij stelt zich voor en vertelt over haar eerste half jaar bij BrinQer.

Caroline kwam in de zomer van 2023 met BrinQer in contact voor een oriënterend gesprek en kwam op 1 augustus het commerciële team versterken. “Vanuit mijn netwerk kwam in gesprek met BrinQer omdat ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging. Door mijn HR achtergrond en recente opleiding en werkervaring als verpleegkundige dacht ik in eerste instantie aan een rol als arbeidsdeskundige. Bij BrinQer zagen ze echter hun nieuwe sales- en relatiemanager in mij. Een verrassende wending maar een rol waarin ik me nu als een vis in het water voel!”

‘Ik kwam met een andere baan in gedachten aan tafel bij BrinQer’

In haar huidige functie komen Carolines diverse werkervaringen mooi samen. “Na mijn HAVO diploma heb ik een jaar de PABO gedaan en vervolgens de overstap naar de AMA in Deventer gemaakt richting organisatie en advies. Tijdens mijn stage kreeg ik een baan aangeboden en met veel plezier en uitdaging heb ik acht jaar in de drankenwereld gewerkt. Omdat toentertijd nogal wat slagen te maken waren in de opleidingen in de horecawereld, heb ik diverse projecten op mogen zetten waaronder de vormgeving van trainingen. Daarna ben ik voor mijzelf begonnen als opleidingscoördinator en adviseur voor de horeca, hospitality en de zorg. In de coronatijd ben ik gestopt met mijn eigen bedrijf en besloot het roer om te gooien. Ik wilde iets met mijn handen doen en een totaal ander vak leren. De zorg heeft mij altijd getrokken en ik besloot de opleiding tot verpleegkundige te doen. Als BIG geregistreerd verpleegkundige heb ik als zorgcoördinator gewerkt in de ouderenzorg en heb veel geleerd over dit vak, de maatschappij en hoe de zorg in elkaar steekt. En nu komen mijn opgedane kennis, ervaring en kwaliteiten heel mooi van pas in deze rol bij BrinQer.”

‘In deze rol komt alles mooi samen, ik voel me als een vis in het water’

Regelvrijheid, professioneel en dynamisch noemt Caroline als enkele belangrijke kenmerken van BrinQer als werkgever. “We werken met verschillende teams van mooie professionals en de dynamiek tussen de mensen vind ik erg leuk. Zo zit je met de lunch ook met de bedrijfsartsen aan tafel en kennen de collega’s elkaar niet alleen maar iedereen is ook oprecht betrokken bij elkaar. De regelvrijheid die ik heb vind ik ook heel fijn en belangrijk. We hebben hier onze eigen verantwoordelijkheid maar daar krijgen we ook vrijheid voor terug. Dat werkt voor mij heel goed om werk en privé goed in balans te houden. Met een dochter die topsport beoefent, een zoon die binnenkort weer terugkomt naar mijn honk na zijn buitenland ervaring, twee honden én mijn boks- en yoga uurtjes is het heel fijn om alles goed te kunnen combineren en mijn tijd te kunnen verdelen!”

‘Mijn functie is divers, afwisselend en blijft uitdagend’

In de combinatie relatiebeheer en sales vindt Caroline veel voldoening. “Ik ben een positief en spontaan persoon, kan goed luisteren en ben nieuwsgierig en geïnteresseerd aangelegd. In mijn rol zit ik met verschillende functionarissen aan tafel en krijg ik met diverse vraagstukken te maken. Onze klanten en relaties kiezen heel bewust voor BrinQer en in verbinding met ze blijven is erg belangrijk. Als relatiebeheerder ben ik aanspreekpunt en de schakel tussen onze klant en onze interne organisatie. De sales is ook heel afwisselend; bij het ene bedrijf is het vraagstuk eenvoudig en gaat de samenwerking al vrij vlot van start en bij een ander ben je langere periode met een tender bezig. Die complexere aanbestedingen zijn heel spannend maar ook erg leuk. Dit jaar zullen we met het team ook aan de slag gaan met het verder vormgeven van diverse processen en ik kijk uit naar het toewerken naar onze doelstellingen.”