chatsimple

Collega Arjan aan het woord: ‘Samen werken naar een doel zit in mijn bloed’

6 jan 2022

Vorig jaar zijn we begonnen met onze serie ‘Collega aan het woord’. Deze serie bevat persoonlijke verhalen van de gezichten achter BrinQer | jouw arbodienst. Op veler verzoek zetten wij in 2022 deze serie voort. Het nieuwe jaar trappen we af met Arjan Donker, een van de drie kopstukken van de BrinQer familie.

Een toevallig moment 30 jaar geleden bracht Arjan van Steenwijk naar Apeldoorn. “Ik was net afgestudeerd en had eigenlijk nog in dienst gemoeten, de laatste lichting dienstplicht. In Steenwijk kreeg ik toevallig een Zwolse Courant onder ogen met een advertentie voor een functie in Apeldoorn; de praktijkschool zocht een docent. Lesgeven aan moeilijk lerende pubers; waarom niet?” Arjan ziet dit moment als een van de sleutelmomenten van zijn leven. “Als iemand die krant niet had meegenomen, was ik niet naar Apeldoorn verhuisd. Dan had ik de mensen die ik nu om mij heen heb, niet gekend. Hoe had mijn leven er dan uit gezien? BrinQer zou dan geen onderdeel van mijn leven zijn geweest. Bijna onvoorstelbaar.”

Voor zijn ontspanning sloot Arjan zich aan bij tennisvereniging VEGO. Gezien zijn woonadres was een andere vereniging dichterbij logischer geweest. Maar ook hier speelde toeval weer een rol. “Ik kwam in een herenteam bij Jos Hoexum en Wilfred Boering terecht. Zij hadden een bedrijf opgestart; Aduo. Elk weekend spraken we over hun bedrijf en de uitdagingen die ze hadden. Ze vroegen mij of ik ze wilde helpen bij de groei en ontwikkeling. En zo is mijn BrinQer avontuur begonnen.”

          ‘Door toeval komen de mooiste dingen op je pad’

In februari 2005 stapte Arjan in als compagnon. Met zijn ondernemende rol en zijn bijdrage in o.a. de commerciële en marketingactiviteiten groeide BrinQer gestaag verder. Het bedrijvennetwerk uit de praktijkschooltijd kwam goed van pas. “Onze groei is heel organisch verlopen. We hebben in eerste instantie veel klanten vanuit dat netwerk aan ons verbonden. Dat vind ik ook het leukste van mijn werk: elkaar helpen en mensen met elkaar verbinden. Samen werken naar een doel zit in mijn bloed.”

‘Elkaar helpen en mensen met elkaar verbinden, dat vind ik het leukste’

BrinQer heeft de afgelopen paar jaren een forse groei doorgemaakt en 2021 afgesloten met ruim 96% klantbehoud. Arjan is trots op deze prestatie. “Tientallen van onze eerste klanten zijn nog steeds aan ons verbonden. Dat krijg je volgens mij niet snel en zomaar voor elkaar. BrinQer is eigenlijk mijn vierde kindje. Net als elke ouder heb je dromen voor je kinderen. Voor BrinQer wens ik dat we een gezond bedrijf blijven op alle vlakken en dat we samen de kansen blijven krijgen en grijpen. We zullen niet oneindig groeien in grootte maar ik zou juist willen groeien in kwaliteit en werkplezier van onze mensen. En dat we blijven werken met dit fijne directieteam.”

 ‘Jos, Wim en ik versterken elkaar en vullen elkaar aan’

Bij BrinQer is ooit DISC geïntroduceerd. Arjan hoopt dat het werken met kleur altijd onderdeel blijft binnen de organisatie en haar dienstverlening. “Jos (Hoexum, directeur), Wim (Davelaar, directeur) en ik hebben andere kleurprofielen. We versterken elkaar en vullen elkaar aan.”