chatsimple

Collega Eva aan het woord: “Verbinding, persoonlijke relaties en kwaliteit kenmerken BrinQer”

8 jul 2022

In onze blogs Collega aan het woord stellen we de teamleden van BrinQer voor. Casemanager Karen Bovenlander heeft voor deze aflevering het stokje overgedragen aan haar leidinggevende Eva van der Veer. Eva vervult bij BrinQer diverse rollen en is een belangrijke schakel in de organisatie.

Eva woont met man, dochter en kat in Utrecht. “Na opgegroeid te zijn in een klein dorpje hier vlakbij, woon ik inmiddels mijn hele volwassen leven in deze stad. We wonen in een prachtig rijksmonument midden in de mooie binnenstad met het eerste terras om de hoek en ons favoriete café op nog geen 100 meter verderop. Naast genieten van alles wat de binnenstad te bieden heeft, besteed ik mijn tijd aan leuke en sociale dingen doen. Zo bezoek ik graag concerten en festivals maar kan ik ook enorm genieten van een fijne wandeling of lunch met vrienden. Door genoeg tijd aan mijn sociale leven te besteden en tijdens mijn vrije tijd écht offline te gaan, zorg ik dat ik in balans ben en blijf.”

‘In het Maatschappelijk Werk miste ik het zakelijke en concrete’

Al zo’n 20 jaar is Eva werkzaam op gebied van arbeid, werkloosheid, verzuim en gezondheid. “Ik was na mijn opleiding zoekende en na wat omzwervingen kwam ik terecht in het vakgebied rondom arbeidsre-integratie. Na een periode voor en bij gemeenten bijstandsgerechtigden te hebben ondersteund bij hun re-integratie, ben ik bij  Capgemini gaan werken, een IT en consultancy bedrijf in Utrecht. Als  Casemanager en Arbeidsdeskundige ondersteunde ik de interne organisatie bij verzuim, re-integratie en preventie van medewerkers. Deze functie bleek voor mij een ideale mix, de menselijke en sociale kant vanuit een concreet en zakelijk perspectief.  In deze 8 jaren heb ik me kunnen ontwikkelen en verdiepen in het vak en heb hier met veel plezier gewerkt.”

‘Via via kwam ik met BrinQer in gesprek’

Ruim zes jaar geleden kwam Eva via een recruiter in gesprek bij BrinQer arbodienst in Apeldoorn. “in die periode was ik mij aan het oriënteren op andere mogelijkheden, waarbij ik mijn vak in een bredere context kan uitvoeren. Wonend in Utrecht was Apeldoorn niet echt een logische keuze, maar de eerste kennismaking was meteen positief. Zo positief dat ik, zodra bleek dat er ruimte was om ook vanuit huis te werken en daarmee reistijd beperkt bleek, zonder twijfel de overstap heb gemaakt. En met succes!”

‘Ik voelde meteen de juiste klik’

Eva begon als Casemanager en Arbeidsdeskundige bij BrinQer.. “Ik voelde meteen een klik op de inhoud van het werk en de visie van BrinQer: het ondersteunen van zowel werkgevers als werknemers, de persoonlijke benadering, de oprechtheid en oog voor de kwaliteit en regels. Dit trok me meteen ontzettend aan. Ik kreeg de vrijheid om veel thuis en bij klanten te kunnen werken en mijn klantenportefeuille was heel divers. De stap om van een corporate organisatie naar een kleine speler te maken was best groot, maar ik heb er geen seconde spijt van.”

‘Utrecht- Apeldoorn was niet zo onlogisch meer’

BrinQer is sindsdien fors gegroeid. Eva kwam als 15e teamlid in dienst en inmiddels is de familie uitgegroeid met nog bijna 30 collega’s. “Ik heb me in de afgelopen jaren verder kunnen ontwikkelen en de mogelijkheid gekregen om alle facetten van het veld te ontdekken. Ik geef nu sturing aan ons team Casemanagement, dat tegenwoordig is verdubbeld ten opzichte van 6 jaar geleden. Ik ben ontzettend trots op ons team, dat veel ervaring heeft en nog steeds aan het groeien is. De professionals hebben veel hart voor het vak, voor BrinQer en zijn niet alleen goed in hun werk maar hebben ook veel potentie om een verdiepingsslag te maken. Ik ondersteun en faciliteer ze om te blijven doen wat ze doen, om zich te ontwikkelen waar ze willen en in balans te blijven. De laatste tijd geven we ook weer veel trainingen bij onze klanten. We leveren maatwerk. Wat betekent dat we kijken naar de wensen van de klant maar zeker ook naar wat  bij onze eigen professionals past.”

‘Ik ben heel trots op ons team van professionals’

Sinds kort is Eva ook lid van het MT en draagt hiermee bij aan de verdere ontwikkeling en professionalisering van BrinQer. “BrinQer staat wat mij betreft voor verbondenheid, passie voor het vak, persoonlijke relaties en de drive om alles goed en steeds beter te doen. Wat mij betreft worden we alleen maar nóg beter in wat we doen en zetten we een nóg completer aanbod neer voor onze klanten. Klanten die net als wij, verder willen kijken dan verzuim en juist kijken naar hoe verzuim beïnvloed en voorkomen kan worden en hoe we er samen voor kunnen zorgen dat medewerkers inzetbaar zijn en blijven.”