chatsimple

Collega Gaby aan het woord: “Bij BrinQer zorgen we allemaal voor elkaar”

22 mrt 2022

De vorige aflevering heeft BrinQers spin-in-het-web Linda Horst haar verhaal met ons gedeeld. Zij heeft het stokje overgedragen aan haar steun en toeverlaat: 8 jaar geleden kwam Gaby Jacobs haar vergezellen bij de club en tegenwoordig is Gaby niet meer weg te denken bij onze afdeling Planning en Medisch Secretariaat!

Gaby is geboren en getogen Limburgse en trekt met eigen caravan nog regelmatig naar het zuiden. Haar hart ligt in het mooie Zwolle, de plaats waar zij na Limburg ruim tien jaar heeft gewoond. “Ik heb in mijn leven best wat verhuizingen achter de rug en woon nu in een rustig dorp niet ver van Zwolle af. Ik zoek Zwolle vaak op, ik hou echt van deze karakteristieke stad! Verder grijp ik zoveel mogelijk kansen aan om er met de caravan tussenuit te gaan, ik kan genieten van deze vrijheid en om mooie nieuwe plekken te ontdekken. Dat houdt mij in balans.”

‘Ik ben nog altijd dankbaar dat ik de kans bij BrinQer heb gekregen’

Ruim 8 jaar geleden kwam Gaby vanuit een re-integratietraject in gesprek met Arjan Donker, directeur bij BrinQer. Gaby was werkzaam in de thuiszorg maar kon de zorgwerkzaamheden op dat moment niet meer uitvoeren. Ze kwam via haar werkgever met een re-integratieconsulent in gesprek en kwam via deze weg met BrinQer in contact. “Het gegeven dat ik mijn passie niet meer in de praktijk kon brengen, raakte me diep maar ik wilde ook dóór. Het gesprek met Arjan voelde heel goed en ik mocht bij BrinQer mijn re-integratietraject doorlopen. Ik ben Arjan nog altijd enorm dankbaar dat ik deze kans heb gekregen.”

‘In korte tijd heb ik me veel eigen mogen maken’

“BrinQer was toen nog een klein bedrijf, ik denk dat we met zo’n tien collega’s op kantoor zaten. Ik moest ook wennen aan een ander werkritme. Kantoortijden in plaats van avond/weekenddiensten, continu in beweging of zitten achter een desk: een nieuwe werkwereld ging open. Linda nam me onder haar hoede en liet me deelgenoot worden in alle facetten van arbodienstverlening, planning en medisch secretariaat. BrinQer groeide snel, het werd steeds drukker en ik draaide al snel zelfstandig mee.”

In de jaren die volgden gaven Linda en Gaby de planning en het medisch secretariaat vorm. “Ik ben heel trots op wat we opgezet en bereikt hebben. Ik ben 8  jaar geleden op deze trein gestapt en verken en verleg de rails nog elke dag. Ik ben nog steeds nauw betrokken bij de groei en professionalisering en de trein gaat lekker door.”

‘BrinQer zal altijd “work in progress” zijn’

Vanuit haar rol onderhoudt Gaby niet alleen contacten met specialisten en bedrijfsartsen maar ook met werkgevers, werknemers en het UWV. “Ik vind het heerlijk om zoveel afwisseling te hebben en door diversiteit in dossiers en casuïstiek is geen dag hetzelfde. BrinQer is een mensgericht bedrijf, dat werkt echt door in alles. De persoonlijke benadering en behandeling staan voor mij en ook voor BrinQer altijd voorop.”

Gaby heeft nog altijd een groot hart voor de zorg. “Dat zal ik ook altijd houden. Maar een stuk ‘zorg-hart’ kan ik bij BrinQer heel goed kwijt: we zorgen hier namelijk écht voor elkaar! Ook tijdens de groei en met de komst van nieuwe collega’s hou ik sterk het gevoel dat we hier bij BrinQer zorgen voor alle mensen.”