chatsimple

Collega Jolanda aan het woord: “De medewerkers groeien hier mee met het bedrijf. Heel mooi om te zien”

6 sep 2022

In onze blogs Collega aan het woord, stellen we de teamleden van BrinQer aan je voor. Deze aflevering heeft Jolanda Wagenaar het stokje overgedragen gekregen van Eva van der Veer. Jolanda is Projectcoördinator bij BrinQer en hoort sinds 2018 bij de club.

Geboren en getogen in de Zaanstreek met haar hart nog altijd in het Zaanse, streek Jolanda in 2009 met haar gezin neer in Apeldoorn. “Toen ik voor de tweede keer zwanger raakte ontstond bij ons de wens om in een omgeving te wonen met meer rust en ruimte. In de Zaanstreek was het lastig een juiste woning met deze wensen te vinden en omdat wij al bekend waren met deze regio, besloten we ons zoekgebied uit te breiden. Deze omgeving voelt goed en we hebben vrij makkelijk de knoop doorgehakt toen we het juiste huis binnen liepen. Als ik thuiskom probeer ik met regelmaat een wandeling te maken om mijn hoofd leeg te maken. Ons huis is omringd door verschillende parken en we hebben zoveel groen om ons heen; dat maakt deze ontspanningsmomentjes extra fijn.”

Naast haar familie heeft Jolanda ook nog een grote vrienden- en kennissenkring in de Zaanstreek en is daar dan ook regelmatig nog te vinden. “Amsterdam blijft voor mij DE stad, daar kan geen andere plek tegenop. Na 18 jaar gewerkt te hebben bij de ABN Amro heb ik door de reisafstand en mijn gezinssituatie besloten dichter bij mijn nieuwe thuis te werken en ben ik gaan zoeken in deze omgeving.”

‘In Apeldoorn vonden we veel rust en ruimte en ik kan hier makkelijk regelmatig naar buiten’

Via een vacaturesite stuitte Jolanda op de vacature van Planner bij BrinQer. “Ik was helaas net te laat met reageren, maar op een later moment werd ik alsnog door BrinQer benaderd om kennis te maken en te praten over de mogelijkheden. Dit gesprek voelde meteen goed en ik mocht beginnen op de Planning. Een arbodienst was voor mij onbekend terrein en een hele andere wereld dan het bankwezen. Daar zag ik veel uitdaging in.”

‘Het werkveld is in zoveel opzichten anders, daar zat voor mij echt uitdaging in’

“Als Planner ben je het gezicht van BrinQer. Niet alleen naar buiten maar ook in de organisatie zelf. Je probeert alle lijntjes aan elkaar te knopen en hebt relaties te onderhouden met alle betrokkenen. Niet alleen werknemers en bedrijven, maar ook de bedrijfsartsen en de andere specialisten bij BrinQer. Een Planner is de centrale spil in de organisatie en door deze rol leer je het bedrijf, de expertises en klanten snel en goed kennen. Meer collega’s zijn als Planner begonnen en vervullen inmiddels een andere functie bij BrinQer.”

‘De rol van planner wordt snel onterecht onderschat’

“Al snel kwam een parttime collega ons team versterken en door de groei bij BrinQer ging ik me ook bezighouden met projecten. Dit begon met de overgang naar een nieuw planningsysteem. Daarna heb ik naast mijn werkzaamheden als planner verschillende projecten opgepakt en heb ik de rol van coördinator Klantcentrum vervuld om meer structuur in de processen op deze afdeling aan te brengen.”

‘De functie van projectcoördinator past helemaal bij mij’

“Projecten lopen als een rode draad door mijn werkleven. Ik denk wel eens dat dit mij met de paplepel is ingegoten: mijn vader was planner dus ik zal zijn genen wel hebben gekregen! Wij hebben ook dezelfde denkwijze en pragmatische ideeën, dus ik herken veel van mijzelf in hem. Als projectcoördinator bij BrinQer heb ik een rol die mij op mijn lijf is geschreven. We maken bij BrinQer een behoorlijke ontwikkeling door en daar komen dan ook meerdere projecten uit voort. Zo zijn we bezig met een nieuw CRM systeem en hebben een aantal andere procesoptimalisaties door kunnen voeren. Denk dan aan een moderne telefooncentrale en het inrichten van een intranet.”

‘De diversiteit aan projecten maakt mijn werk blijvend interessant en uitdagend’

“In de corona periode hebben we ook de vaccinatieprogramma’s mogen organiseren voor zowel Klimmendaal Revalidatiecentrum als Gelre Ziekenhuizen. De projecten zijn dus heel divers en dat maakt mijn werk uitdagend en leuk voor mij.”

“Wat ik zo mooi vind van BrinQer is dat de mensen meegroeien met de organisatie. Ieder individueel talent en expertise wordt hier erkend en benut. We werken hierdoor heel goed samen in zowel de processen als naar de resultaten toe. Iedereen is gelijkwaardig, er is geen hiërarchie en iedereen is benaderbaar. Eigen inbreng en (werk)ervaring van buiten wordt sterk gewaardeerd en benut. De mate van eigen verantwoordelijkheid en regelvrijheid die we bij BrinQer krijgen is heel prettig; ik kan mijn werk altijd goed combineren met mijn privé leven. Dat zorgt dat ik altijd de balans in werk en privé kan houden.”