chatsimple

Collega Karin aan het woord: “Ik kan volledig mezelf zijn”

1 feb 2022

In de vorige aflevering hebben we nader kennis gemaakt met Arjan Donker, een van de drie kopstukken van BrinQer | jouw arbodienst. Voor deze aflevering heeft hij het stokje overgedragen aan onze inzetbaarheidscoach en loopbaanprofessional Karin Bokhorst.

Karin is trotse moeder van een zoon van 15 en woonachtig in Apeldoorn. Ze hecht veel waarde aan haar sociale leven. “Mijn vrije tijd breng ik met mijn vriend of vriendinnen door. Samen op reis of naar een concert of festival, daar word ik blij van. Binnen de nog geldende beperkte mogelijkheden probeer ik mijn sociale leven zo veel mogelijk aan te houden. We eten gezellig bij elkaar of maken dan bijvoorbeeld een wandeling samen. Daarnaast hecht ik waarde aan een fit en vitaal leven, waar sport onderdeel van is. “Een deel van mijn vrije tijd besteed ik aan hardlopen, wandelen en de sportschool waar ik Body Attack en Body Balance lessen volg. Sportief en sociaal actief zijn houdt mij in balans.”

‘Ik heb een rijk sociaal leven en sport om fit en vitaal te blijven’

Karin kwam zo’n 20 jaar geleden in contact met BrinQer en bleef nadien altijd in contact met Jos Hoexum en Arjan Donker (directeuren). Na gewerkt te hebben in de reisbranche en de makelaardij, maakte zij de overstap naar loopbaanbegeleiding. “Door de crisis in 2009 raakte ik mijn baan als makelaar kwijt en ben toen een loopbaantraject in gegaan. Ik wilde totaal iets anders gaan doen en antwoord op vragen als ‘wat wil ik?’ en ‘wat past bij me?’. Tijdens het traject groeide mijn belangstelling en enthousiasme voor loopbaancoaching. Bij het UWV en een ander re-integratiebedrijf heb ik werk- en opleidingservaring opgedaan in loopbaanbegeleiding en re-integratie. In 2019 kwam ik weer in contact met Arjan en kwam ik in dienst bij BrinQer.”

Bij BrinQer begeleidt Karin mensen vanuit re-integratietrajecten, via werkgevers en vanuit UWV-trajecten in hun loopbaanvragen. Daarnaast begeleidt ze spoor 2 trajecten, is ze inzetbaarheidscoach, zet ze wandelcoaching in en helpt bij rouw- en verlies verwerking. “Door mijn persoonlijke ervaring met verlies ben ik mij op professioneel vlak gaan verdiepen op dit gebied. Met deze extra specialisatie kan ik mensen nóg breder begeleiden. Rouw- en verlies is veelomvattend; denk dan aan verlies van baan, gezondheid, een dierbare, echtscheiding, een huis… Iedereen rouwt op zijn eigen unieke manier en zoekt een weg om verlies te verweven in zijn leven.”

‘Je bent nooit te oud om te leren’

“Ik wil mezelf blijven ontwikkelen en er staan al weer verschillende workshops en trainingen op mijn lijstje om te gaan volgen. De afwisseling in mijn werk vind ik ontzettend leuk. Ik heb met verschillende trajecten en mensen te maken maar ook met uiteenlopende niveaus en branches. Zowel individueel als in een groep (bijvoorbeeld bij de groepswandelcoaching en het geven van trainingen). Ik vind het belangrijk dat mensen zelf in beweging komen en dat ik een stukje met ze mee mag lopen om ze op die weg te coachen en te ondersteunen. Mensen weer zelfvertrouwen helpen krijgen en te zien dat ze stappen maken, daar haal ik mijn voldoening uit. Ik draag graag een steentje bij aan het verkrijgen van vooruitzichten, binnen de mogelijkheden die realistisch zijn.”

‘De mens staat centraal, daarom kunnen we altijd maatwerk leveren’

Inmiddels is Karin ruim drie jaar bij BrinQer in dienst en werkt ze met een fijn team van betrokken en enthousiaste collega’s. “Ik krijg hier veel ruimte om op mijn eigen manier te werken en kan volledig mezelf zijn. De mens staat bij BrinQer centraal en er wordt altijd maatwerk geleverd. Ons team bestaat uit zeven re-integratiespecialisten, elk met hun eigen identiteit maar met dezelfde betrokken en persoonlijke benadering. We zijn nauw met elkaar verbonden.”