chatsimple

Collega Linda aan het woord: ‘Waar je wat laat, win je ook wat’

2 mrt 2022

Na inzetbaarheidscoach en loopbaanprofessional Karin Bokhorst, is deze aflevering de beurt aan Linda Horst. Al 13 jaar lid van de BrinQer familie en onze spin-in-het-web. De business unit Detachering en Opleiding is haar derde kindje, letterlijk en figuurlijk!

Linda zorgt samen met haar man en twee kinderen voor een hoop dieren bij hun thuis aan de rand van het dorp waar ze wonen. Van kinds af aan heeft zij een grote liefde voor paarden en volgde naast de verzorging en het trainen van de paarden, ook opleidingen in de paardenwereld. “Ik was zeer actief in het western rijden. Op 15 jarige leeftijd heb ik zelfs deelgenomen aan de wereldkampioenschappen. Ik ben besmet met het paardenvirus! Tijdens mijn opleiding had ik een vaste baan op het oog, in de paardenwereld lag mijn toekomst.”

Door een ongeval heeft Linda echter het roer om moeten gooien. Na een revalidatieproces en de acceptatie dat ze het fysieke werk met paarden niet meer kon uitvoeren, zette Linda haar rug weer recht en startte een avondopleiding in de administratieve richting.

‘Mijn leven klapte ineens in elkaar. En toen moest ik verder.’

“Na de opleiding kon ik bij een administratiekantoor aan de slag. Daar heb ik mijn eerste echte administratieve werkervaring kunnen opdoen. Omdat Arjan Donker (directeur bij BrinQer) en mijn toenmalige werkgever zakenrelaties zijn en Arjan wel eens op bezoek kwam, raakte ik op een gegeven moment met hem in gesprek. En zo is het begonnen.”

In 2008 kwam Linda als 7e familielid bij BrinQer binnen. In die jaren maakte BrinQer een groeifase door en het papieren werk moest plaatsmaken voor een digitale efficiëntere planningsmethode. “Toen ik bij BrinQer begon, betrof de planning slechts een paar consult-uren per week en werkten we met één bedrijfsarts. Ik kreeg de ruimte om me te oriënteren en van alles op te pakken. Niet lang daarna groeide de vraag naar inzet van bedrijfsartsen in rap tempo en heb ik de afdeling planning opgezet en volgde er snel een nieuwe collega.

‘Ik kon me bij BrinQer oriënteren en ontwikkelen’

Met de groei van BrinQer groeide Linda mee in de organisatie; de afdeling Planning liep goed en met 3 goede collega’s kon zij zich 9 jaar later richten op het opzetten van het Medisch Secretariaat en geeft zij sinds 2019 vorm aan de afdeling Detachering en Opleiding van artsen. “Samen met Bedrijfsarts op Maat zijn wij een opleidingsinstelling en investeren in het opleiden van artsen die we op die manier aan ons verbinden. We zijn gestart met 2 artsen in opleiding en tegenwoordig hebben we al 4 praktijkopleiders/ supervisors, 4 arbo-artsen, 6 artsen in opleiding en 6 geregistreerde bedrijfsartsen. We zijn constant in ontwikkeling en we blijven groeien. Ik blijf uitgedaagd en heb heel veel plezier in wat ik doe. Ook al loopt het bordje soms wat over en lopen mijn dagen vaak anders dan gedacht. Het grootste compliment was wel de terugkoppeling van een van onze artsen: “Iedere arts zou eigenlijk wel een Linda moeten hebben”. Dat is toch tof om te horen?”

‘Uitdagingen heb ik nog steeds en ik heb er nog steeds lol in’

“Bij BrinQer krijg ik vertrouwen en ruimte om mijn kwaliteiten en mijn kracht in te zetten. Ik heb met alle facetten van het bedrijf te maken en kan me constant blijven ontwikkelen. Coördineren, uitrollen, troubleshooten: het zit in mijn bloed. Hoe lastig de puzzel soms ook is, ik moet en zal hem altijd afmaken met het laatste stukje. Door het hybride werken en de regelvrijheid die ik heb, is mijn werk- en privé goed in balans. En wie weet komt er ooit ook een paard of pony bij onze dierenbende thuis bij.”