chatsimple

Collega Nathan aan het woord: “Ontwikkelen doe je zelf, maar laat je hierin ook ondersteunen en faciliteren”

17 okt 2022

Nathan verliet het pittoreske Elburg voor resp. Zwolle en Enschede waar hij de opleidingen SPH en Psychologie heeft gevolgd. Nathan houdt van aanpakken. Zo werd hij twee jaar geleden verliefd op een huis in Zutphen en heeft inmiddels al een hoop verbouwingswerkzaamheden gerealiseerd. “Daarnaast zorg ik ervoor dat ik de nodige beweging krijg door een paar keer per week op de mountainbike naar kantoor te fietsen en voldoende leuke dingen plan in de avonden en het weekend om een goede balans in mijn inspanningen te houden.” De ultieme ontspanning vindt Nathan in hiken door bergachtig gebied of op zijn mountainbike door Europa te cruisen.
Een jaar geleden is Nathan bij BrinQer gestart in de functie van Opleidingscoördinator, een nieuwe functie die bij BrinQer door de organisatorische groei, ontwikkelingen én klantbehoefte is ontstaan. “Gedurende de opleiding in Zwolle groeide mijn interesse naar een passie voor alles rondom leren en ontwikkeling van de mens. De keuze voor de opleiding Psychologie was voor mij daarom snel gemaakt. De vraagstelling hoe je mensen zo optimaal mogelijk kan faciliteren die van A naar B willen, is mij altijd blijven boeien. Omdat ik uit een politiegezin kom, zag ik mijn droombaan vroeger bij een politieacademie en heb daarom ook criminologie in mijn opleidingspakket gekozen. Mijn vader was binnen de politie o.a. verantwoordelijk voor de kwaliteit en ontwikkeling van studenten dus daar is mijn passie al in mijn thuisnest geboren.”

‘Mijn interesse rondom leren en ontwikkelen werd een passie’

In zijn eerste baan na zijn studie, ontdekte Nathan steeds duidelijker de rol die voor hem is weggelegd. “Door veranderende werkprocessen na een overname binnen het bedrijf, kon ik mij juist richten op de ontwikkeling van mensen in hun werk, hun wensen in werk en hoe ik hen hierin kon faciliteren. Omdat het vuurtje voor onderwijs in mij bleef branden, heb ik daarna een tijdje scholieren ondersteund die vastliepen op school en heb ik daarna ook in het volwassenenonderwijs gewerkt waarin ik dezelfde uitdagingen van studenten bleef terugzien. Via mijn vorige werkgever IVA Opleidingen kwam ik in contact met mensen uit de wereld van Verzuim en Re-integratie en leerde ik een doelgroep kennen waar ik tot op de dag van vandaag enthousiast over ben. Via een bevlogen docent arbeidsdeskundige kwam ik in contact met BrinQer en al gauw raakte ik enthousiast over onze gedeelde missie.”

‘Bij BrinQer bleek al heel veel expertise in huis te zijn’

“Na mijn eerste kennismaking was ik meteen onder de indruk van de expertises die BrinQer in huis heeft en de ontwikkelmogelijkheden die er zijn. De BrinQer Academie en BrinQer Online Leren waren al opgezet, maar moesten verder uitgewerkt, geprofessionaliseerd en in de markt gezet worden. De BrinQer Academie is opgericht om kennis en (levenslang) ontwikkelen beschikbaar te stellen voor iedereen. Zo geeft BrinQer Online Leren toegang tot zo’n 1.000 verschillende erkende cursussen en trainingen, waar ook wij als collega’s zelf gebruik van maken. Omdat bij BrinQer zoveel expertise in eigen huis aanwezig is, heb ik me als doel gesteld om meer trainingen in eigen huis te ontwikkelen en aan te bieden. We hebben een hele duidelijke missie voor ogen als het gaat om het vergroten van de inzetbaarheid van medewerkers.”

‘Ik wil meer in eigen huis ontwikkelen en aanbieden’

Als Opleidingscoördinator houdt Nathan zich specifiek bezig met het vormgeven en (door)ontwikkelen van trainingen en (interne)applicatiemogelijkheden. In nauwe samenwerking met casemanagers, bedrijfsartsen en re-integratiespecialisten worden effectieve praktische trainingen opgezet. “Waar je mensen bij elkaar zet, ontstaan hele mooie dingen. Met de bevlogenheid en betrokkenheid van mijn collega’s en de kwaliteiten die we in huis hebben, hebben we dit jaar al veel praktijkgerichte trainingen bij onze klanten gegeven. Het maakt me echt trots dat we met onze eigen mensen en middelen werkgevers middels trainingen kunnen ondersteunen bij hun opleidingsbeleid en ook een bijdrage leveren aan het verhogen van de inzetbaarheid.”

‘Waar je mensen bij elkaar zet, ontstaan mooie dingen’

De meeste voldoening haalt Nathan uit het feit dat hij zijn eigen enthousiasme en inzet voor het opleiden, ook terug krijgt van collega’s en van de klanten. “We zijn constant bezig met het ontwikkelen en opzetten van nieuwe trainingen, modules en applicatiemogelijkheden. Zo hebben we recent ons interne onboardingproces op een leuke en interactieve manier in een online leerpad gegoten en maak ik momenteel samen met ons team Re-integratie een praktische training op het gebied van solliciteren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Mijn job is heel divers en ik kan bij BrinQer in allerlei opzichten mijn ondersteunende en adviserende rol inzetten. Wat ik heel gaaf vind, is dat de ontwikkelingen die we hebben ingezet heel goed inspelen op de vragen vanuit onze klanten en dat ze direct een positief effect lijken te hebben. Waar we al goed in waren, hebben we tóch weer kunnen verbeteren! Ik kijk dus ook echt uit naar de toekomst, want er staat nog zoveel meer moois op de planning.”

“Ik kan volledig mijn eigen gevoel, kwaliteiten en persoonlijke behoeften volgen; die ruimte krijg ik bij BrinQer. Collega’s luisteren niet alleen naar je , maar gaan ook verder dan met je meedenken: iedereen wil bijdragen aan het maken van iets moois samen. De samenwerking binnen BrinQer is heel harmonieus en constructief. We krijgen hier alle ruimte om initiatieven in te zetten.”

‘Er staat zoveel moois op de planning, ik kijk echt uit naar de toekomst’

Opleiden kan soms best uitdagend zijn, voor jezelf of voor je organisatie. Laat je daarin vooral ondersteunen en neem contact op met Nathan als je jouw opleidingsplan of -beleid verder vorm wilt geven!