chatsimple

Deelnemer Human Profiling aan het woord!

21 nov 2023

De BrinQer Academie staat voor een breed scala aan diensten die gericht zijn op het versterken van kennis en vaardigheden. In een wereld waarin levenslang leren en groeien van essentieel belang zijn, geloven wij dat ontwikkeling bij jezelf begint, maar dat je daar zeker in ondersteund moet worden. BrinQer Academie biedt alles wat leidinggevenden, HR-professionals, directeuren/bestuurders en medewerkers nodig hebben om te blijven groeien.

Onze unieke training Human Profiling geeft diepgaand inzicht in de kunst van menselijke interactie en communicatie en leert deelnemers om verborgen signalen te ontcijferen en de geheimen achter menselijk gedrag en communicatie te ontdekken. De training hoe je non-verbale signalen, micro-expressies en stem intonatie kunt interpreteren om inzicht te krijgen in wat er écht speelt in gesprekken, vergaderingen en onderhandelingen. Of je nu een doorgewinterde professional bent die zijn communicatieve vaardigheden wil aanscherpen of een opkomend talent dat wil opvallen in zijn vakgebied, de workshop Human Profiling biedt waardevolle inzichten die van toepassing zijn op diverse beroepen en industrieën.

Tijdens de BrinQer Bedrijfsartsendag maakte bedrijfsarts in opleiding Wouter Bots kennis met de workshop Human Profiling en onze trainer en toegepast psychologe Maaike Casteleijn.

“Op de bedrijfsartsendag kregen we een drietal workshops en presentaties waar we ook accreditatiepunten voor kregen. In het kader van preventieve zorg kregen we een opfris training RI&E waar we het belang van de RI&E voor ons als artsen in de spreekkamer hebben behandeld. Daarnaast hebben we een workshop over de PMO’s gekregen, een onderdeel dat naast de RI&E vakinhoudelijk veel meerwaarde heeft.”

Naast de vakinhoudelijke zaken, speelt communicatie en het menselijke aspect een rol bij een bedrijfsarts aan tafel. “Human Profiling versterkt communicatievaardigheden waarmee je doelgericht kan communiceren en je invloed op anderen kunt vergroten. En het draagt ook bij aan de opbouw van betere relaties omdat je beter de behoeften en motivaties van anderen kan begrijpen.”, aldus Maaike.

Wouter vult aan: ”Maaike gaf ons een leuke out-of-the-box workshop, is een enthousiaste spreker en kon het goed overbrengen. Human Profiling is geen puur bedrijfsgeneeskundig onderwerp maar wel iets waar we in onze spreekkamer wat mee doen; we spreken veel mensen op een dag en waar wij als artsen werkgevers en werknemers onbewust profilen, gebeurt dat vice versa net zo. Er was veel interactie tijdens deze workshop en ik pas deze methodiek nu ook veel bewuster toe. Ik ben me nóg bewuster geworden van het belang van de eerste indruk die ik als bedrijfsarts af geef en dat een open houding, zowel verbaal als non-verbaal, heel belangrijk is.”

Meer informatie over Human Profiling of onze andere trainingen? Bekijk ze op www.brinQer.nl/academie of neem contact met ons op via ons formulier