“Door BrinQer kreeg ik een nieuw perspectief op wat werk kan betekenen in je leven”

28 dec 2022

In onze blogs Collega aan het woord, stellen we de teamleden van BrinQer aan je voor. Deze aflevering heeft onze Medewerker Commerciële Binnendienst Jelle Dröge het stokje overgedragen gekregen van Maaike Casteleijn. 

Jelle is geboren en getogen in Vaassen en verhuisde na 22 jaar naar Apeldoorn voor zijn baan bij het toenmalige Sandd. Na een aantal verschillende banen, komen zijn interesses, talenten en de zoektocht naar werkgeluk bij BrinQer eindelijk samen. “Na een aantal jaren bij Sandd te hebben gewerkt kwam ik bij een ander bedrijf in Apeldoorn in een fulltime functie op een Planningsafdeling terecht. De veelzijdigheid van deze functie wekte bij mij de interesse in een baan waar ik me breed in kon zetten en vooral een rol van regelaar wilde invullen waarbij ik mensen kan ontzorgen en helpen. Zo ben ik als telefonisch hulpverlener bij een alarmcentrale terechtgekomen waar ik ook opleider ben geweest en uiteindelijk op de afdeling Finance heb gewerkt.”

‘Ik was na het eerste gesprek bij BrinQer meteen verkocht’

Vanuit deze rol was Jelle in eerste instantie op zoek naar een functie in de financiële richting maar toen hij de vacature van Planner bij BrinQer zag, hoefde hij niet na te denken. “De vacature sprak me direct aan en na het eerste gesprek was ik meteen verkocht. En inmiddels ben ik al weer een half jaar onderweg.”
De functie van Planner zou deels gecombineerd worden met werkzaamheden op de Commerciële Binnendienst. “Omdat de andere collega op de Commerciële Binnendienst onverwacht uitviel, heb ik me dit takenpakket in versneld tempo eigen moeten maken en heb ik me volledig moeten richten op deze functie. Ik ben naderhand heel blij dat ik meteen in het diepe ben gegooid en het vertrouwen kreeg om me op mijn eigen manier te ontwikkelen bij BrinQer. Door vallen en opstaan heb ik alle voorkomende werkzaamheden in deze functie in een mum van tijd tot me kunnen nemen. Die druk had ik ook nodig om goed te functioneren. Ik kon in die tijd ook bij al mijn collega’s terecht voor vragen en ondersteuning, iedereen was bereid mee te denken en te helpen waar nodig.”

‘Geen dag is te plannen en dat maakt het voor mij leuk’

In de functie van Medewerker Commerciële Binnendienst geeft Jelle samen met zijn directe collega hoofdzakelijk ondersteuning aan de salesactiviteiten en houdt zich bezig met (eerste) klantcontacten, offertes, overeenkomsten en klantbeheer. “Het werk is nooit 100% af gekaderd, mijn dagen zijn niet te plannen en dát maakt het voor mij leuk. Ik weet vooraf niet wat de dag gaat brengen en elke dag krijg ik weer nieuwe uitdagingen. Ik heb met verschillende partijen te maken: collega’s, leveranciers, klanten, partners en nieuwe leads. Door de diverse vraagstukken en werkzaamheden blijf ik geprikkeld en scherp. Mijn collega en ik vormen een goed team, we vullen elkaar heel goed aan door onze verschillende kwaliteiten en interesses. We hebben veel plezier met elkaar en werken ontzettend fijn samen.”

‘Ik krijg de ruimte en vrijheid om mijn creativiteit toe te passen’

Daarnaast heeft Jelle zijn interesse en talent in ICT en functioneel beheer mogen toepassen. “We hebben een nieuw CRM geïmplementeerd en ik ben vanaf het begin bij dit project betrokken. Gaandeweg de sessies heb ik mee mogen denken in de vormgeving aan bijvoorbeeld widgets en andere automatiseringsmogelijkheden in dit pakket. En nu bouw ik ook verschillende automations om mijn collega’s van alle afdelingen van bepaalde functionaliteiten te voorzien en hun werk in dit CRM makkelijker te maken. Ik vind het echt heel gaaf dat ik de ruimte en vrijheid krijg om mijzelf hierin verder te ontwikkelen en mijn creativiteit toe mag passen. En dat ik iets neer kan zetten waar de hele organisatie weer mee vooruit kan en dat ik mijn collega’s kan helpen en ondersteunen naar een gezamenlijk doel. Bij BrinQer wordt continu gewerkt aan kwaliteit- en proces verbetering. Zo worden regelmatig metingen en onderzoeken naar tevredenheid en kwaliteit verricht. Ik vind het echt mooi om te zien hoe intensief we bezig zijn om onze kwaliteit steeds naar een hoger niveau tillen.”

‘Door mijzelf mentaal en fysiek uit te dagen, blijf ik vitaal en scherp’

Niet alleen in zijn werkzaamheden zoekt Jelle zijn uitdagingen en grenzen. “Lichamelijk en mentaal wil ik ook uitgedaagd blijven. Mijn vriendin en ik houden van de natuur en wandelen en fietsen graag. Daarnaast zijn we een tijdje terug ook begonnen met klimmen in Oostenrijk en bezoek ik de klimwand in Zwolle ook als het kan. Diepzeeduiken en skydiven heb ik nog op mijn bucketlist. Ik wil altijd een stip op de horizon hebben om naar bepaalde doelen te werken en uitdagingen aan te gaan. Leren zie ik als een van de grootste giften van het leven; ik ontwikkel me en ik leer iedere dag. In mijn vrije tijd verdiep ik me zoveel mogelijk in mijn interesses. Zo ben ik bijvoorbeeld enorm gefascineerd door de astronomie en heb ik ook een telescoop thuis staan. Door mentaal en lichamelijk actief te zijn, zorg ik voor mijn totale vitaliteit.”

‘BrinQer als werkgever? When you’re in love, you want to tell the world!’

Bij BrinQer heeft Jelle een nieuw perspectief gekregen op wat werken kan zijn: “Mijn perceptie van werk is veranderd. Ik voel me bij BrinQer zo goed op mijn plek, het is een ontzettend fijn bedrijf waar geen hiërarchie is en waar je je eigen vrijheden en verantwoordelijkheden hebt. Omdat er veel ruimte is voor eigen initiatieven voel ik me heel erg betrokken bij de organisatie en gemotiveerd om er elke dag weer een succes van te maken. Ik kan en mag input leveren, krijg de vrijheid om initiatieven zelf vorm te geven en het mooiste: ik mag hier dan zelf ook trots op zijn! Het onvoorwaardelijk trots mogen zijn op wat je presteert en dat je onderdeel bent van een mensen-bedrijf, dat voelt bevrijdend. We zijn lid van een familie, iedereen is zich zelf en we accepteren elkaar zoals we zijn.”