chatsimple

Een kijkje bij Planning en Medisch Secretariaat

2 mrt 2023

Een dokter kan niet zonder zijn doktersassistent, onze arbodienst draait niet zonder onze medisch secretaresses en onze planners!

Wat gebeurt er op onze afdelingen Planning en Medisch Secretariaat, wat doet een planner en waar houdt een medisch secretaresse zich bij BrinQer nou mee bezig? En waarom zijn zij het hart van onze organisatie? We nemen je mee voor een kijkje in de keuken bij Marlous Petrik en Miranda Geertsema!

Planning

“We worden ook wel het hart van de organisatie genoemd” aldus Marlous. “We zijn het centrum voor het inplannen van de consulten met onze bedrijfsartsen. En we zetten de lijnen uit naar de juiste specialisten. We zijn het visitekaartje van BrinQer en hebben contacten met werkgevers, werknemers, specialisten, bedrijfsartsen en werken nauw samen met de casemanagers van BrinQer. Je zou ons ook het logistieke centrum van een arbodienst kunnen noemen.”

“Als planner zorg ik ervoor dat de aanvragen voor afspraken met een bedrijfsarts goed worden ingepland. Met de casemanagers en onze klanten zoeken we altijd naar een manier om een goede planning te maken. Ik heb contact met onze klanten en hun medewerkers en behandel eerstelijns vragen. Het is soms best een uitdaging maar we kunnen door een goede bezetting en beschikbaarheid, nog steeds een efficiënte agendaplanning realiseren. Met een oplossingsgerichte en soms ook creatieve insteek kunnen we onze dienstverlening kwalitatief goed invullen.”

Marlous is nu een klein jaar werkzaam bij BrinQer en heeft een duidelijke doelstelling voor deze afdeling. “We zitten op dit moment in een aantal sollicitatieprocedures omdat we op zoek zijn naar nieuwe collega’s. Ik wil een stabiele afdeling neerzetten waar veelzijdigheid en ieders talent samenkomen. Met een sterk team kunnen we het hart van de organisatie vormen die de kwaliteit hoog kan houden. Daarnaast wordt de samenwerking met de casemanagers verder geïntensiveerd zodat we samen de beste en efficiëntste planningen kunnen maken. Ik kijk met veel zin en vertrouwen uit naar de volgende stap voor deze mooie afdeling.”

Medisch Secretariaat

“Het medisch secretariaat is verantwoordelijk voor de hele administratieve afhandeling van de dossiers. Denk dan aan het opvragen van medische gegevens, inplannen van multidisciplinaire overleggen en ook de overleggen van onze kerndeskundigen. We werken nauw samen met de planners en zijn het andere kloppende deel van het hart van de organisatie. Een bedrijfsarts kan zijn werk niet doen als de medische machtigingen niet geregeld zijn, de administratie niet is gedaan en als stukken niet doorgestuurd worden.”

“Als medisch secretaresse verzorg ik diverse medische stukken en monitor ik ook de voortgang van verzending en/of binnenkomst. Zo vraag ik bijvoorbeeld machtigingen op bij behandelaren en medische gegevens namens de behandelende bedrijfsartsen. En draag ik zorg voor de toevoegingen in de dossiers van de medewerkers. De meeste waarde die ik hecht aan mijn rol, is dat ik kan ontzorgen in de meest brede zin van het woord. Voor de bedrijfsarts kan ik het makkelijker maken zijn werk te doen, maar ook voor de zieke werknemer regel ik administratieve zaken. Ik ben breed ondersteunend en kan mensen vooruit helpen zodat ze verder kunnen. En daar haal ik mijn voldoening uit.”

Miranda is nu een jaar bij BrinQer werkzaam. “In eerste instantie was ik aangenomen als planner maar ik kreeg in mijn tweede maand de vraag of ik ook wat uren op het medisch secretariaat mee kon draaien. Door mijn ervaring als doktersassistente en medisch secretaresse bij de polikliniek en de Eerste Hulp in het ziekenhuis heb ik meteen ‘ja’ gezegd. Ik voel me hier echt op mijn plek!”

Verbinding en samenwerking

Marlous en Miranda hebben een intensieve samenwerking en zullen zich de komende tijd richten op de intensivering van de synergie met elkaar en andere afdelingen binnen BrinQer. Kwaliteit staat bij hen bovenaan. “Onze afdelingen zijn belangrijke schakels in de ketting. Als het hart bij ons niet klopt, dan draait de rest van BrinQer ook niet!”