chatsimple

Maak kennis met ons Team Re-integratiespecialisten

29 okt 2021

Ons Team Re-integratiespecialisten begeleidt voornamelijk mensen vanuit ziekte naar werk. Dit doen zij in allerlei vormen voor werkgevers, het UWV en cliënten. “We richten ons op duurzaamheid en helpen bij het inrichten van de loopbaan voor de langere termijn. Vooral doen wat je wél wilt en kunt en geen dingen doen die je niét kunt. We geloven in persoonlijk leiderschap en eigenaarschap, want hiermee wordt de zelfredzaamheid en het zelfvertrouwen van mensen vergroot.”

Werk/privé balans

Het Team Re-integratiespecialisten coacht werknemers op het gebied van duurzame inzetbaarheid of bij frequent/langdurig verzuim. “We zorgen daarbij dat de werk/privé balans optimaal is; een van de belangrijkste factoren die bijdragen aan een duurzame inzetbaarheid.”

               ‘Ons motto: doe vooral waar je energie van krijgt’

Verschillende specialismes

“Onze re-integratiespecialisten hebben ieder een specialisme. Denk aan leefstijl & vitaliteit, rouw & verlies, sport en persoonlijk leiderschap. Gezamenlijk is er in het team veel deskundigheid en kennis opgebouwd op alle terreinen die van invloed zijn op ziekte, herstel en inzetbaarheid. Onze re-integratiespecialisten zijn in de basis mensgericht, maar ook praktisch ingesteld en daadkrachtig. Het zijn echte aanpakkers.”

Begeleiding op maat

De wetgeving en bijbehorende kaders en verplichte activiteiten zijn een middel en geen doel op zich. “Ons team zoekt ruimte om maatwerk te kunnen leveren. We onderbouwen waarom we soms zaken anders aanpakken dan gebruikelijk. Begeleiding draait namelijk om kwaliteit en het daadwerkelijke duurzame resultaat voor de mens achter het traject.”

               ‘Vermijd energievreters en zoek uit waar jouw vuurtje van gaat branden’

Persoonlijke begeleiding

In een spoor 2 traject van BrinQer wordt net dat stukje extra persoonlijke begeleiding geboden wat iemand nodig heeft. “Op het moment dat een cliënt in spoor 2 terechtkomt, is dat meestal niet een keuze van de cliënt zelf. In zo’n situatie kan iemand zich erg alleen voelen. Vaak zitten mensen zelfs nog in een soort rouwfase vanwege het noodgedwongen moeten loslaten van de huidige baan. Juist door samen met de cliënt te denken in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden zal iemand de positieve kanten ook weer gaan zien.”

Extra steun in de rug

“Door onze persoonlijke aanpak en mensgerichte begeleiding in spoor 2 laten wij mensen voelen dat ze er niet alleen voor staan. We nemen ze hand in hand mee en zijn een extra steun in de rug om op terug te vallen. Daarbij zetten we verschillende methodieken in, denk aan sporttrajecten en wandelcoaching. We zijn betrokken en erop gebrand om mensen (weer) in beweging te krijgen. Daarbij zijn we altijd eerlijk en oprecht. Zowel naar onze cliënten als naar elkaar.“

Meer informatie over spoor 2 trajecten