chatsimple

Met creativiteit kun je altijd verbinding creëren

20 sep 2021

Deze week is het de Week van het Werkgeluk. Ook bij BrinQer vinden we het erg belangrijk dat onze medewerkers gelukkig zijn op hun werk. Zo hebben we er tijdens de lockdown van afgelopen jaar alles aan gedaan om in verbinding te blijven. HR-adviseur Marit vertelt: “Als je creatief bent, kun je altijd met elkaar in contact blijven.” In deze blog legt Marit uit wat wij deden (en doen!) om met onze medewerkers in verbinding te blijven.‘Samen’ wandelen


“Op kantoor maakten we tussen de middag vaak even een ommetje met collega’s. Even de benen strekken en een frisse neus halen. Tijdens de lockdown deden we dit ‘samen’ vanuit ons eigen huis. Hoe? Bellend! Dus terwijl je met je collega belde, liep je beiden even een eigen rondje. Op die manier hield je toch contact met elkaar en kon je elke dag even je verhaal kwijt.”

Online vrijmibo

“Ondanks de lockdown wilden we onze vrijdagmiddagborrel natuurlijk niet kwijtraken. Elke vrijdagmiddag zaten we daarom met een biertje of wijntje klaar achter onze laptop voor de online vrijmibo. Geen verplicht nummer, maar iedereen deed wel z’n best erbij te zijn. Er was duidelijk behoefte aan. Daarnaast organiseerden we maandelijks een online meeting, waarbij Wim (onze directeur) de zogenaamde ‘Corona-updates’ met ons doornam en waarbij er ruimte was om op persoonsniveau en organisatieniveau iets in te brengen en vragen te stellen.”

Verbinding

“Een andere manier om verbonden te blijven, was middels onze belronde. We hebben alle medewerkers gebeld en gevraagd naar hun verbinding met de organisatie, het werk en hun thuiswerkplek. Er ontstonden leuke en spontane gesprekken en collega’s voelden zich gehoord. Samen kwamen we op mooie ideeën zoals bijvoorbeeld het spoed-thuiswerkpakket wat bestond uit een muis, toetsenbord en laptopstandaard. Later volgde het thuiswerkbudget, zodat iedereen thuis een fijne werkplek kan creëren. Ons werk was hier natuurlijk niet klaar en onze focus werd door de belrondes scherpgesteld om actief en creatief te blijven als het gaat om verbinding.”

Teamdoelstellingen

“In kleine teams werken we aan teamdoelstellingen. Denk bijvoorbeeld aan doelen zoals het vergroten van klanttevredenheid of de werk-privébalans van werknemers. Bij dat laatste deden we een klein onderzoek naar: hoe slaap je en hoe kun je bewegen onder werktijd? Het indirecte doel is meer teambinding te creëren. Dit najaar krijgt elk team een teambuilding- en verbindingsdag met als thema ‘Elkaar weer vinden na deze niet-fysieke tijd’.”

Paardencoaching

“In juni konden we eindelijk een fysieke teamdag organiseren. We verrasten onze medewerkers met een middag paardencoaching. In kleine teams samengesteld op basis van karaktereigenschappen (kleuren) en individueel was het de bedoeling om het paard over een parcour te leiden. Je zag duidelijk welke collega’s liever op de achtergrond zijn (en het team ondersteunen) en welke collega’s graag de lead nemen. Het was soms een confronterende maar vooral een inspirerende dag!”

Positieve verandering

“Inmiddels werken we weer op kantoor. Toch is er veel veranderd, op een positieve manier. We hebben nu maximaal 15 medewerkers per dag op kantoor. Je kunt je online inschrijven voor een werkplek en we zien dat onze collega’s deze kantoordagen heel bewust inplannen. Het thuiswerken hebben we als positief ervaren; het combineren van het thuis en op locatie werken heeft velen een nieuw inzicht gegeven en heeft daardoor een positief effect op het werkgeluk van medewerkers. Dit draagt niet alleen bij aan de flexibiliteit maar ook aan de effectiviteit van onze medewerkers. Bovendien wordt het nu nog meer gewaardeerd om op kantoor samen met collega’s te zijn en in de pauzes weer fysiek met elkaar te kunnen bijkletsen!”