chatsimple

Stage bij BrinQer: “Een innovatief en fris bedrijf waar veel vrijheid is om je te ontwikkelen”

5 mei 2022

Als erkend leerbedrijf biedt BrinQer | jouw arbodienst regelmatig plaats aan scholieren en studenten van verschillende opleidingen. Sophie te Wierik is student Toegepaste Psychologie en heeft haar adviesnota mogen presenteren als afsluiting van haar stage.

Sophie is 23 jaar en woont samen met haar vriend in Deventer. Na jarenlang handbal, heeft zij 4 jaar geleden de overstap gemaakt naar SVO Deventer waar zij niet alleen zelf haar grootste hobby voetbal beoefent maar ook damesteam MO-15 traint. “Ik heb mij altijd al wel aangetrokken gevoeld tot voetbal. SVO Deventer is een jonge vereniging en we bestaan alleen maar uit dames. Naast trainen en voetballen beheer ik ook nog de social media kanalen van de club.”

‘De eerste kennismaking voelde meteen goed’

Bij het Saxion in Deventer volgt Sophie de opleiding Toegepaste Psychologie, met hoofdstroom Arbeid en Organisatie. Voor het invullen van praktijkdagen ging zij op zoek naar een stagebedrijf en kwam via een vriendin bij BrinQer op gesprek. “Ik hoorde van een vriendin over een arbodienst in Apeldoorn, BrinQer. Ik had toen nog geen beeld van de activiteiten van een arbodienst en was wel nieuwsgierig dus toen heb ik contact gezocht. Mijn eerste kennismaking met BrinQer voelde meteen goed. Maaike Casteleijn is zelf Toegepast Psycholoog, dus zij kon mij een heel goed vertellen hoe zij de toepassing van onze opleiding bij BrinQer in de praktijk heeft gebracht.”

‘Ik heb veel ondersteuning gekregen van verschillende collega’s’

De insteek van deze praktijkdagen was het meelopen/ meekijken en het uitwerken van een adviesnota omtrent de opleidingsprocedure bij het stagebedrijf. In overleg met HR Adviseur Marit van der Linden mocht Sophie haar adviesnota omtrent de onboarding van nieuwe medewerkers bij BrinQer vorm geven. “Ik ben veel in gesprek geweest met het team Inside Development waar naast Marit en Maaike ook duurzaam inzetbaarheidsadviseur Jelte Jansen en opleidingscoördinator Nathan Weesies onderdeel van zijn. Ik kreeg veel informatie en ondersteuning zodat ik mijn adviesnota kon uitwerken. Voor de afronding heb ik deze gepresenteerd aan het team Inside Development en ook aan het MT. Dit was heel spannend maar het was ook heel leuk om te doen, zeker omdat ik zoveel steun en enthousiasme voelde.”

‘Iedereen is toegankelijk en behulpzaam’

In de laatste periode van haar stage werd Sophie gevraagd of ze een aantal uur per week in dienst wilde komen voor administratieve ondersteunende werkzaamheden. “Ik wist in het begin echt niet wat ik kon verwachten maar werd al snel verrast en enthousiast over dit bedrijf. Iedereen is zó toegankelijk en behulpzaam. BrinQer is een fris en innovatief bedrijf waar veel ruimte en vrijheid is om je rol en je eigen ontwikkeling in te vullen. Ik mag nu samen met Nathan verder vorm geven aan een nieuw digitaal onboarding medium voor BrinQer. Heel gaaf dat mijn vorige opleiding Media & Communicatie en mijn huidige opleiding zo mooi samenkomen in dit project!”

‘Gaaf dat ik nog een tijdje bij mag dragen aan een nieuwe ontwikkeling’

Afstuderen wil Sophie het liefst in het onderwijs. “Dan heb ik in verschillende sectoren ervaring opgedaan en kan ik een keuze maken. Welke sector is dus nog niet duidelijk, als ik maar mijn creativiteit en enthousiasme in kan zetten om mensen te coachen en te ondersteunen om stappen te maken.”