chatsimple

Stage bij BrinQer: “Er is ruimte voor initiatief en ideeën”

19 apr 2022

Als erkend leerbedrijf biedt BrinQer | jouw arbodienst regelmatig plaats aan scholieren en studenten van verschillende opleidingen. Stan Pazie is student Bedrijfskunde en is met zijn meewerkstage binnen het Klantcentrum begonnen.

Stan is 21 jaar en woont in Heino. Zijn grootste hobby is voetbal: “Ik voetbal zelf bij Heino 2 en geef ook training aan het elftal JO15-1. Voetbal vind ik het leukste wat er is, daarom ga ik volgend jaar een KNVB trainerscursus volgen.’’

Na de opleiding Junior Accountmanager begon Stan aan de HBO Opleiding Bedrijfskunde bij Windesheim in Zwolle. “Na het afronden van mijn opleiding aan het Deltion College, zocht ik een bredere opleiding. Uitsluitend commercie zag ik niet zitten, ik zie mijzelf niet een actieve commerciële rol vervullen als ik aan mijn toekomst denk. De opleiding Bedrijfskunde sprak mij meteen aan omdat het een brede opleiding is. Zo komen onderdelen van Human Resources, Rechten en ook Commerciële Economie bijvoorbeeld aan de orde. Daarnaast leer ik veel op gebied van bedrijfsprocessen en werk ik voornamelijk in projectgroepen. Deze combinatie maakt deze opleiding voor mij de meest geschikte.”

‘Als stagiair bij BrinQer krijg je de ruimte voor eigen invulling’

Stan ging op zoek naar een nieuwe stageplaats, deze vond hij bij BrinQer. BrinQer is een ander bedrijf dan waar Stan zijn eerdere stages/werkervaring heeft opgedaan. “Ik vind het voor mijn eigen ontwikkeling goed om andere bedrijven te zien en te leren kennen, daarnaast vind ik het leuk om nieuwe mensen met verschillende expertises te ontmoeten. Een stage biedt de mogelijkheid om verschillende werkgebieden te ontdekken. BrinQer sprak mij als organisatie meteen aan, ik voelde me welkom en snel op mijn gemak. De sfeer is heel informeel en hartelijk, iedereen is benaderbaar en benadert elkaar. En er is ruimte voor initiatief en ideeën, ik word als volwaardig collega behandeld en serieus genomen.

‘Ik word bij verschillende projecten betrokken’

Voor de afdeling Planning brengt Stan onder andere de werkprocessen in kaart om ze vervolgens te documenteren. Daarnaast is Stan gevraagd een rol te vervullen bij het Inside Development team, als onderdeel van de projectgroep. “Ik mag aan verschillende projecten meedoen en mijn ideeën delen. En er wordt ook echt naar elkaar geluisterd en met elkaar naar de juiste antwoorden en oplossingen gezocht. Kwaliteit is voor BrinQer nummer één en ik mag hier ook mijn bijdrage aan leveren. Het bedrijf is in korte tijd heel hard gegroeid en er liggen mooie uitdagingen. Ik vind het mooi dat ik een stukje van deze bedrijfsontwikkelingen mee mag maken.”

“Mijn toekomstbeeld? Voor de korte termijn richt ik me volgend jaar eerst maar eens op mijn afstudeerstage. Voordat ik daarmee ga beginnen, ga ik eerst de major Leiderschap en Innovatie nog doen. En later? Ik zie mijzelf ergens werken waar ik ruimte heb voor eigen inbreng en dat ik eigen ideeën mag uitwerken waarvoor ik ook samenwerk in projectgroepen of teams. Voorkeur voor een sector of bedrijfsgrootte heb ik niet, als ik maar uitgedaagd word met interessante vraagstukken.”