chatsimple

Stage bij BrinQer: “Wat ik zo mooi vind is dat BrinQer een innovatieve organisatie is en open staat voor nieuwe ideeën en ontwikkelingen”

23 mei 2022

Het is vandaag de Dag van de stagiair. Als erkend leerbedrijf biedt BrinQer | jouw arbodienst regelmatig plaats aan scholieren en studenten van verschillende opleidingen. Colin Maat is in maart begonnen aan zijn stage vanuit zijn opleiding ICT Beheer.

Colin is geboren en getogen in Zutphen en woont in zijn eigen appartementje in het bruisende centrum van deze hanzestad. “Ik hou gewoon van Zutphen en iedereen die ik ken woont in de buurt. Ik voel me hier heel relaxed. Ik game regelmatig maar ben in mijn vrije tijd ook actief in crypto. Dat laatste is niet alleen een hobby, maar ik zie daar ook een lucratieve meerwaarde in voor de toekomst.”

‘Ik zag geen toekomst meer in de opleiding die ik volgde’

Bij het ROC Aventus in Deventer volgt Colin de opleiding ICT Beheerder. “Ik was begonnen aan de opleiding Verkoopmedewerker maar in de loop van het eerste jaar kreeg ik twijfels. In het tweede jaar wist ik zeker dat deze opleiding niet de juiste voor mij was. Vooral het toekomstperspectief sprak me niet aan. Tijdens een avondje met mijn vrienden ontstond het idee om eens met een paar van hen een dagje mee te kijken tijdens hun stage in de IT. Ik werd hierdoor enthousiast over dit vakgebied en heb me meteen ingeschreven voor de opleiding.”

‘Na een dag meelopen met vrienden bij hun IT stage, werd ik enthousiast’

In dit eerste jaar van de opleiding moest Colin op zoek naar een stageplaats. “Het was niet moeilijk om vacatures te vinden, ik koos voor stageplekken die mij het meest aanspraken en heb vijf bedrijven aangeschreven, waaronder BrinQer. Ik wilde een plek waar ik meer allround aan de slag kon en BrinQer was op zoek naar een stagiair Functioneel Beheer. In deze vacature zag ik de mogelijkheid om op een breder vlak te kunnen leren en die gedachte trok mij aan. Zeker omdat ik een langere periode van minstens twee jaar stage moet lopen. Dan zie ik een functie op een eerstelijns helpdesk niet echt zitten.”

‘De stage vacature bij BrinQer bevatte de juiste aspecten voor mij’

“Het eerste gesprek voelde meteen goed en ik mocht beginnen! Functioneel beheerder John neemt me onder zijn hoede en ik werk nauw met hem samen. Ik krijg intensieve en goede begeleiding en ik kan hier veel leren. De applicaties zijn best complex en omdat er klant specifiek wordt gewerkt heb ik elke keer weer met andere situaties te maken. Dat maakt het ook leuk. Zo kan ik bijvoorbeeld mijn creativiteit goed kwijt en moet ik flexibel kunnen schakelen. Ik ben een aanhouder en stop niet voor ik het opgelost heb. Die ruimte krijg ik ook.”

‘Ik krijg de ruimte en de mogelijkheid om veel ervaring op te doen’

“Ik heb nog niet veel werkervaring maar BrinQer is echt een heel fijn bedrijf en wat ik vooral mooi vind, is dat BrinQer zo innovatief is. Ik denk echt dat ze hier voorlopen op veel andere bedrijven. In ieder geval qua ideeën en het oriënteren in en het opzetten van moderne en toekomstgerichte technologieën. Ik zie binnen dit bedrijf veel mogelijkheden om te leren en om een grote bijdrage te leveren aan de ontwikkelingen die hier gaan komen. Het lijkt me gaaf om hier nog wel een tijd onderdeel van te zijn. Verder is de cultuur hier heel open en prettig. De mensen zijn sociaal en er is genoeg ruimte voor gezelligheid.”

Hoe ziet Colin zijn toekomst? “Mijn grootste wens is om in de toekomst werkzaam te zijn in de forensische wereld, als ethisch hacker. Na deze opleiding zal ik me verder willen verdiepen in cybersecurity en software development. Een stage of functie als digitaal rechercheur zie ik ook nog wel voor me in de toekomst. Sinds drie jaar ben ik actief met crypto, dat doe ik samen met wat vrienden. Wie weet hoe dat loopt en welke rol dit in mijn leven zal innemen. Genoeg mogelijkheden!”