Hoe pak je dit nu aan?
Hotel et le Café de Paris heeft in één jaar tijd, met behulp van een ESF subsidie, voordelig geïnvesteerd in een veilige en gezonde werkomgeving.
Samen met de adviseur Duurzame Inzetbaarheid van BrinQer, Claudia van Daal, is een Plan van Aanpak ontwikkeld, onderverdeeld in drie fasen:
- Voorbereidingsfase/inzicht krijgen:
Hotel et le Café de Paris ontwikkelde een visie ten aanzien van duurzame inzetbaarheid en formuleerde praktische en concrete doelstellingen
- Praktisch plan van aanpak maken:
vanuit een communicatieplan hebben we de visie van Hotel et le Café de Paris goed uit kunnen leggen aan de medewerkers. De bewustwording t.a.v. duurzame inzetbaarheid is vergroot en daarmee de betrokkenheid van de medewerkers. Voor de leidinggevenden zijn we coachingtrajecten gestart. Vanuit persoonlijke effectiviteit konden zij daarna de medewerkers versterken en de juiste dialoog met collegae aangaan. Voor de medewerkers startte het programma met een 0-meting. Op basis daarvan werden maatwerkprogramma’s vastgesteld.
- Uitvoering:
Met de 0-meting vond ook een gezondheidsonderzoek plaats: een vragenlijst waarmee de vitaliteit van medewerkers in kaart gebracht is. Voor de medewerkers konden met die informatie ook de individuele coachingtrajecten opgestart worden.