chatsimple

Bilthoven Biologicals vertelt: ‘BrinQer is van het aanpakken én doorpakken’

 

Bilthoven Biologicals (BBIO) ontwikkelt en produceert vaccins om levensbedreigende ziektes de wereld uit te krijgen, waaronder polio- en dtp-vaccins. Alwin Borhem, HR businesspartner bij BBIO, houdt zich bezig met de inzetbaarheid van de (bijna) 500 medewerkers, maar ook met hun vitaliteit, gezondheid en verzuim. Daarvoor maakt hij dankbaar gebruik van de diensten van BrinQer.

Compleet pakket

“Onze visie op verzuimbegeleiding ligt op het eigenaarschap neerleggen bij onze leidinggevenden. BrinQer ontzorgt ons daarbij maximaal door de compleetheid aan dienstverlening. Door gebruik te maken van de verschillende diensten, worden onze leidinggevenden indirecte zelf opgeleid. We maken bij BrinQer gebruik van casemanagement, verzuimbegeleiding, bedrijfsarts, eerstelijns support, spoor 2, coaching, werkplekonderzoek, arbeidsdeskundig rapport, mediation en coaching.”

Regie ligt bij leidinggevenden

“Eva van der Veer is onze casemanager vanuit BrinQer. Zij heeft rechtstreeks contact met onze (ongeveer 40) leidinggevenden omtrent de verzuimdossiers. Ons doel is om onze leidinggevenden een aantal jaren door Eva te laten begeleiden en opleiden. Zo ligt de regie bij onze leidinggevenden, maar springt Eva bij waar nodig. Het is fijn om even met haar te kunnen sparren om weer op weg geholpen te worden.”

‘De regie ligt bij onze leidinggevenden. Eva springt bij waar nodig.’

Bedrijfsarts Bart

“Bedrijfsarts Bart is één dag per week aanwezig voor consults. Onze medewerkers kunnen dan op afspraak bij hem terecht. Bart was voorheen huisarts en brengt daardoor veel expertise mee. Hij heeft plezier in zijn werk en dat draagt hij uit. Dat heeft ook weer z’n effect op onze medewerkers. Vanwege corona hebben we het spreekuur lange tijd online gedaan, langzamerhand gaan we dat weer fysiek doen. Nu is het nog afwisselend tussen online en fysiek.”

Snel schakelen

“Arjan Donker en Eva van der Veer maken BrinQer”, vertelt Alwin. Op de vraag waarom, antwoordt hij overtuigd: “Het contact is laagdrempelig en fijn. Ze denken pro-actief mee en doen wat ze zeggen. Ze zijn van het ‘mouwen opstropen en gaan’. De professionele backoffice om afspraken te plannen is ook fijn. Vooral als je voor een medewerker met spoed een afspraak met de bedrijfsarts moet inplannen.”

‘Door het 6-wekelijks overleg houdt Eva vinger aan de pols’

Niet alleen woorden

“Bij BrinQer wordt er aangepakt én doorgepakt. Er komt veel kijken bij verzuimbegeleiding, het is belangrijk dat zowel de medewerkers als de leidinggevenden goed begeleid worden. Eva ontzorgt ons daarin. Een keer per zes weken hebben we een sociaal medisch overleg (SMO) waarbij Eva, de bedrijfsarts, de leidinggevende en ik online de verzuimdossiers doornemen. Zo houden we vinger aan de pols.”