chatsimple

Dopper vertelt: ‘BrinQer weet precies hoe het zit qua wetgeving’

“Onze Dopper fles is geen doel, maar een middel om ons doel te bereiken: een plasticvrije oceaan. Een belangrijke missie”, vertelt Frederike Schoonheim, Head of People & Culture bij Dopper. “Om zoveel mogelijk positieve impact te maken, werken wij alleen met partners die net als ons het beste willen doen; making waves together!” Eén van die partners is BrinQer.

Gedragsverandering

“We willen een betere wereld voor iedereen. Daar dragen wij ons steentje aan bij door onze herbruikbare Dopper flessen. Met een Dopper heb je geen excuus meer om wegwerp waterflesjes te kopen. Mensen die zich bij de Dopper Wave Community aansluiten beloven om geen plastic wegwerp waterflessen meer te kopen, om (waar het kan) kraanwater te drinken en om anderen te inspireren ook aan te sluiten bij deze community.”

‘Casemanager Eva is op de hoogte van de meest recente wetgeving’

Met plezier werken

In totaal werken er zo’n 55 mensen bij Dopper. “Het is belangrijk dat iedereen goed in z’n vel zit zodat we optimaal kunnen presteren en als collectief ons doel kunnen bereiken. We verwachten veel van ons team. Plezier op de werkvloer is daarom enorm belangrijk. Ieder jaar gaat de gehele organisatie op Waterful Weekend. Een weekend waarin educatie, plezier en teambuilding centraal staan.”

Hulplijn BrinQer

De hulp van BrinQer wordt situationeel ingeschakeld. “Het is ontzettend fijn dat we casemanager Eva kunnen inschakelen als we niet exact weten wat we met een situatie aan moeten. Zij is op de hoogte van de meest recente wetgeving, maar kan ook een coachende rol vervullen: hoe benader je een bepaalde situatie? Wat mogen we van een medewerker verwachten? In hoeverre kunnen wij meebewegen als werkgever?”

‘We hebben twee vertrouwenspersonen via BrinQer’

Vertrouwenspersonen

Daarnaast maakt Dopper sinds begin dit jaar gebruik van twee vertrouwenspersonen via BrinQer. “Een hele bewuste keuze om dit extern te doen, zodat onze medewerkers altijd de optie hebben om met iemand buiten de organisatie te praten of te sparren.”