chatsimple

Flanderijn vertelt: ‘HR en het management voelt zich erg gesteund door BrinQer’

Flanderijn is van oorsprong een incasso- en gerechtsdeurwaardersorganisatie voor bedrijven, overheden en organisaties. HR-manager Marieke Scherpenisse werkt sinds 2008 bij Flanderijn: “We hebben iets meer dan 600 medewerkers in dienst. Het is dus van groot belang om een goede arbodienst naast ons te hebben staan. Die hebben wij in BrinQer gevonden!”

Flanderijn heeft gekozen voor het totale pakket aan dienstverlening van BrinQer: van een bedrijfsarts tot een casemanager, van verzuimbegeleiding tot coaching en van een werkplekonderzoek tot een arbeidsdeskundig onderzoek.

Als beste uit de test

“Drie jaar geleden hebben we een tender uitgezet in onze zoektocht naar een geschikte arbodienst. Drie partijen kwamen pitchen, waaronder BrinQer. Marloes van Wijngaarden, casemanager van BrinQer, was daar ook bij aanwezig. We hadden vooraf een aantal casussen op papier uitgewerkt waar de drie partijen advies op konden geven. Marloes’ voorstel paste heel goed bij onze organisatie door haar persoonlijke aanpak en open communicatie. Bovendien was de klik tussen HR en Marloes gelijk goed. Dat vonden we enorm belangrijk aangezien wij veel met elkaar schakelen.”

‘Eigenlijk spreek ik Marloes elke week wel even’

Training directie en management

“Marloes is inmiddels onze vaste casemanager. Ze pakt samen met onze HR-afdeling alles op omtrent verzuim. Vorig jaar heeft ze met haar collega Eva Marlien ons managementteam en onze directie getraind. De training ging over alle facetten van verzuim. Maar ook welke stijl van leidinggeven je hebt. Het was een hele nuttige training, waar we zeker nog een vervolg aan gaan geven.”

Blij met Marloes

“Onze HR-afdeling zit in Rotterdam, Marloes komt regelmatig langs om de verzuimdossiers met ons te bespreken en te overleggen met ons en de bedrijfsarts. Eigenlijk spreek ik haar elk week wel even. Soms 5 minuten, soms een uur. Het contact is laagdrempelig en fijn, en ik kan altijd bij haar terecht. We sparren over inhoudelijke dossiers, ook preventief. Daarnaast kijkt ze voortdurend of we voldoen aan de Wet Verbetering Poortwachter. We kunnen lezen en schrijven met haar. Ze kent Flanderijn inmiddels zo goed, dat ze precies weet welke adviezen wel en niet passen.”

‘Je hebt met wetten te maken, maar ook met mensen’

Succesverhaal

“Een tijdje geleden kregen we te maken met een heftig verzuimdossier. We hadden nog nooit met zo’n situatie te maken gehad, BrinQer ook niet. Toch heeft BrinQer het ontzettend goed opgepakt: er was veel één op één contact met de bedrijfsarts waardoor we met elkaar tot een goed einde zijn gekomen. De medewerker is nog steeds in dienst. Je hebt met wetten te maken, maar ook met mensen. Ik en onze directie voelden ons erg gesteund door BrinQer. Ik ben gewoon heel blij met BrinQer!”