chatsimple

Kisjes vertelt: ‘Bij BrinQer is alles in goede handen’

Bij de overname van transportbedrijf Kisjes nam directeur Gerbrand Oterdoom vijf jaar geleden alle leveranciers onder de loep: “Sommige leveranciers werden vervangen. Bij BrinQer was dat niet aan de orde. Het is fijn werken met deze club: praktisch, toegankelijk en betrokken. Precies waar wij als transportbedrijf behoefte aan hebben.”

Met zo’n 40 mensen in dienst, ligt een deel van de personeelszaken bij Gerbrand. Maar voor alles wat met ziekte en begeleiding te maken heeft, kan hij bij BrinQer arbodienst in Apeldoorn terecht. “In bepaalde situaties is het fijn om de zorg uit te besteden aan een expert. BrinQer is een gedegen partij die alle arbokennis in huis heeft.”

Verzuim is niet gewenst
“BrinQer snapt waar we mee zitten. Verzuim is bij ons niet gewenst, dan komen de vrachtwagens stil te staan. Wekelijks nemen we de ziekmeldingen door; we leggen de situaties voor die binnen ons bedrijf spelen. Is er direct actie nodig? Wat zijn de wettelijke verplichtingen? Samen zoeken we naar oplossingen.”

                ‘BrinQer snapt waar we mee zitten’

Praktisch en toegankelijk
“We zetten onze ziekmeldingen in een absentie programma. Daarnaast hebben we ook veel telefonisch contact; even persoonlijk de situaties doornemen. Dat werkt prettig: ik heb direct in kaart wat er moet gebeuren. De ondernomen acties vanuit BrinQer worden ook teruggekoppeld. Heel open en transparant, zodat ik altijd weet wat de status is.”

Oprecht betrokken
“De verzuimbegeleiders van BrinQer zijn betrokken. We hebben elkaars 06-nummer. Als ik op een vrije dag bel, nemen ze gewoon op en geven ze aan dat ze mij de volgende werkdag terugbellen. Duidelijk en concreet, zo zitten wij ook in elkaar. Een gevoel van herkenning en oprechte betrokkenheid.”

               ‘Ik kan alles bij BrinQer neerleggen’

Goed afronden
“BrinQer heeft ons 3 jaar lang geholpen met de begeleiding van een oudere chauffeur. Hij werd ernstig ziek, onderging verschillende onderzoeken en raakte uit de running. Het is een gedreven man met hart voor de zaak, hij wilde het liefst elke dag vol gas geven. Dit proces was zowel voor hem als ons erg verdrietig. Samen met BrinQer hebben we hem naar zijn pre-pensioen begeleid. Inmiddels geniet hij van zijn pensioen en zijn kleinkinderen. Af en toe wandelt hij nog eens binnen voor een bak koffie. Voor mij een teken dat we het goed met hem hebben afgerond.”

In goede handen
“Langdurig zieke werknemers worden aan een bedrijfsarts van BrinQer gekoppeld. Niet alle informatie wordt 1-op-1 naar ons teruggekoppeld door de arts, je hebt te maken met privacy. Daardoor weten wij niet altijd volledig wat er bij een werknemer speelt. Maar ik weet dat ons personeel bij BrinQer in goede handen is.”

               ‘Bij BrinQer zijn onze werknemers in goede handen’

Aanrader
“Ik zou BrinQer aan alle praktische en platte organisaties aanraden. De goede bereikbaarheid en praktische aanpak past goed bij het type organisaties als de onze.”