chatsimple

Stage bij BrinQer: “Ik maak nu de transitie van stagiair naar volwaardig medewerker in de rol van trainer en coach”

4 jan 2024

Als erkend leerbedrijf biedt BrinQer regelmatig leer- en stageplaatsen aan. Stagiair Julian Hessing vertelt over zijn stage bij BrinQer Academie voor zijn HBO opleiding Toegepaste Psychologie.

“Oorspronkelijk kom ik uit Uden, Noord-Brabant, maar woon sinds 4 maanden in Deventer. Toen ik bij BrinQer kon beginnen, heb ik samen met mijn vriend meteen naar woonruimte in deze omgeving gezocht. Gelukkig konden we ons vrij snel in Deventer settelen.”

‘De opleiding Toegepaste Psychologie past goed bij mijn interesses’

Julian is 23 jaar en heeft een horeca-achtergrond. Tijdens zijn opleiding Hotelmanagement in Eindhoven, heeft hij veel werkervaring in de horeca opgedaan. Een hele andere richting dan Toegepaste Psychologie. “Ik vond het werken in de horeca ontzettend leuk en kwam erachter dat dit met name kwam door de omgang met gasten en de communicatie uitdagingen in dit vak. Hoe je bijvoorbeeld gasten een warm welkom kan bieden of hoe je een bijzonder gerecht presenteert en uitlegt. Ik ben toen anders naar de inhoud van het werk gaan kijken en trok de conclusie dat communicatie en gedrag tussen mensen mij meer aantrok dan het werk an sich. Na wat oriëntatie heb ik heb me meteen ingeschreven voor de opleiding Toegepaste Psychologie in Nijmegen.”

Inmiddels zit Julian in zijn derde studiejaar en ging hij afgelopen zomer op zoek naar een stageplek. “Vrij snel kwam ik bij BrinQer uit toen ik op het net ging zoeken naar bedrijven in deze regio. Ik las het persoonlijke verhaal van Sophie, de vorige stagiaire toegepaste psychologie. Haar verhaal over haar stage en BrinQer als werkgever, sprak mij meteen aan en ik besloot een bericht te sturen. Niet lang daarna zat ik in gesprek met Maaike Casteleijn in de rol van praktijkopleider en toevallig kenden wij elkaar al! Ik werd na het gesprek en de rondleiding bij BrinQer nóg enthousiaster en ik wist: hier wil ik stage lopen. En dat is nu alweer bijna vier maanden geleden.”

‘De cultuur bij BrinQer was een hele nieuwe ervaring’

De stageperiode van Julian duurt 10 maanden. We kijken terug op zijn eerste periode. “In het begin kreeg ik genoeg landingsruimte voor het opnemen van alle informatie en het leren kennen van mijn collega’s. Binnen BrinQer krijg je veel ruimte en vertrouwen om zo je rol goed te kunnen vervullen. Hier moest ik even aan wennen, omdat dit helemaal anders is dan bij de andere organisaties waar ik tot nu toe heb gewerkt. Na een tijdje raakte ik gewend aan de werkcultuur en brengt het mij nu veel mogelijkheden tot professionele en persoonlijke ontwikkelingen. In de eerste maanden heb ik samen met en onder begeleiding van Maaike verschillende hulpvragen opgepakt. Zo mocht ik bijvoorbeeld al snel zelfstandig een leerpad in onze digitale leeromgeving vormgeven en heb ik het team Casemanagement voor hun trainingen bij klanten, van praktische tools voorzien in de vorm van een trainerskoffer en deze nader gepresenteerd.”

‘Ook als stagiair krijg je bij BrinQer het vertrouwen en ruimte voor ontwikkeling’

“Momenteel ligt mijn focus op de verdere profilering binnen BrinQer als volwaardig medewerker. Ik pak steeds meer eigen regie op de invulling van mijn toegevoegde waarde voor de collega’s en dat doe ik in de rol van toegepast psycholoog in opleiding. Daarbij horen verschillende soorten werkzaamheden die te maken hebben met het menselijke gedrag, bijvoorbeeld in de vorm van coaching. Binnen de HAN (Hogeschool Arnhem Nijmegen) heb ik studenten gecoacht en die rol wil ik ook intern bij BrinQer oppakken. Maaike geeft mij de ruimte om interne coaching trajecten te leiden en ik coach nu drie directe collega’s. Deze trajecten vul ik in naar de behoefte, de hulpvraag die er is. Ik zit in deze rol van coach volledig in mijn kracht. Super hoe BrinQer daar oog en oor voor heeft en de ruimte er is om kansen te grijpen!”

Het einddoel van zijn stage heeft Julian scherp voor ogen. “Op persoonlijk vlak wil ik mij binnen de organisatie ontwikkelen en verder professionaliseren en mijzelf meer laten zien. Voor mijn opleiding zal ik een eigen training ontwerpen, die als pilot binnen BrinQer zal draaien en daarna ook extern voor onze klanten ingezet kan worden. Dit zou dan mijn stempel voor BrinQer Academie zijn na mijn stage. Hoe mijn toekomst eruit ziet? Ik wil in ieder geval gaan starten met de minor Neuropsychologie want daarmee mag ik in de toekomst ook bij complexere casuïstiek diagnosticeren onder supervisie. Uiteindelijk zou ik dan graag bij een organisatie als BrinQer terechtkomen!”