Zijn jouw medewerkers duurzaam inzetbaar?

Elke organisatie is gebaat bij goed gekwalificeerde, gemotiveerde en gezonde medewerkers die een leven lang fit kunnen werken en gewenste prestaties leveren.

Mensen die met plezier naar hun werk gaan, blijven zich ontwikkelen en investeren in hun vitaliteit. Daarmee behouden ze een goede uitgangspositie op de arbeidsmarkt.

Als bedrijf kun je inzetten op duurzame inzetbaarheid en je werknemers hierin faciliteren en helpen. BrinQer ondersteunt je daarbij met kennis en handige tools. Zo kunnen je werknemers eenvoudig zelf de regie nemen in hun vitaliteit en ben jij als organisatie zeker van een gouden toekomst!

Wat bieden we voor jouw bedrijf
  • Grote kennis door aansluiting bij Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid
  • Aanpak, interventies en implentatiestrategie op maat
  • Eenvoudig online invullen en monitoren via DI-portaal
Duurzame Inzetbaarheids portal BrinQer
Nul-meting
Doelen stellen
Programma op maat
Evaluatie & monitoring
De 4 thema's van duurzame inzetbaarheid

Vier hoofdthema’s duurzame inzetbaarheid


• Een gezonde werk- en leefstijl is de basis om je werk vol te kunnen houden.


• Met meer energie naar huis dan je kwam, dat is het streven.


• Blijven ontwikkelen en je vaardigheden en kennis up-to-date houden is belangrijk.


• Ruimte voor een goede werk-privé balans helpt om de juiste focus te hebben.

Motivatie & betrokkenheid - Duurzame inzetbaarheid BrinQer

Motivatie & betrokkenheid zijn brandstof voor de prestaties van je medewerkers en je organisatie. Gemotiveerd zijn voor je vak is de basis om op korte en lange termijn optimaal inzetbaar te blijven. Als organisatie moet je zorgen voor een werkklimaat waarin gemotiveerde medewerkers kunnen excelleren.

Werk / prive-balans - Duurzame inzetbaarheid BrinQer

Werk en privé zijn nauw met elkaar verbonden en grijpen op elkaar in. Ruimte voor het vinden van een balans geeft werkenden de mogelijkheid om in werk en privé situaties aanwezig te zijn en de gewenste prestaties te leveren. Het is goed om te weten wat er speelt bij je werknemers en daarmee (verder) verzuim te voorkomen.

Kennis & vaardigheden - Duurzame inzetbaarheid BrinQer

Om je werk goed te kunnen uitvoeren, moet je je blijven ontwikkelen om je kennis en vaardigheden te laten aansluiten bij de arbeidsmarkt, nu én in de toekomst. Als werkgever moet je die ruimte bieden en ook inzichtelijk krijgen waar je werknemers behoefte aan hebben. Door groei van je werknemers zal ook je bedrijf bloeien.

Gezondheid & vitaliteit - Duurzame inzetbaarheid BrinQer

Gezond en energiek zijn is de basis voor een langdurige bijdrage aan bedrijfsdoelstellingen en individueel welbevinden. Investeren in werkvermogen en fitheid zorgt voor blijvende productiviteit in een steeds veeleisendere, sneller veranderende en complexere omgeving. Dit levert alle betrokkenen significant meer op.

Elke 1% verzuim is ook 1% presenteïsme

Presenteïsme is een variant van verzuim/absenteïsme. Het betekent dat er gewerkt wordt terwijl er sprake is van (een beetje) ziekte. Gevolgen zijn productiviteitsverlies, verslechterende gezondheid, uitputting en wellicht ook besmettingsgevaar.

Voor verzuim is veel aandacht. Voor deze variant van verzuim veel minder. Terwijl de kosten net zo hoog zijn. Vier procent verzuim is ook vier procent kosten ten gevolge van presenteïsme. Maar vaak zijn deze minder zichtbaar. Werknemers zijn er wel omdat ze zichzelf onmisbaar achten. Of omdat ze de inkomsten niet kunnen missen. Of hun collegae niet in de steek willen laten. Vaak krijgen ze voor dit gedrag nog een schouderklopje ook. 

Maar de scheidslijn met verzuim is dun. De voorloopperiode van een burnout is een goed voorbeeld: In de opvolging stress-spanningsklachten-burnout zijn geen duidelijke opvolgende fases die je aan ziet komen, het is een glijdende schaal. De volgende fase laat zich moeilijk herkennen. Als medewerkers uitvallen, vallen ze vaak langer uit. Is het duurder ze terug te laten keren. Leidinggevenden spelen hierin met de mogelijkheden van het signaleren van problematiek een belangrijke rol.

Omgaan met presenteïsme heeft dan ook een belangrijke plek in de trainingen van BrinQer.

Meer weten over duurzame inzetbaarheid?
Maak een vrijblijvende afspraak


* Meer dan 250 werknemers?
Dan ontvang je na je eerste afspraak
een gratis inspiratiesessie voor directie, OR en HR
t.w.v. € 500,-